Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
„Prietenie …pe o… sfoară...” Proiect educațional la Biblioteca Județeană

„Prietenie …pe o… sfoară...” Proiect educațional la Biblioteca Județeană

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Proiect educațional la Biblioteca Județeană: „Prietenie …pe o… sfoară...”, ediția a VII-a Secţia Împrumut Carte pentru Copii din cadrul Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani desfăşoară

Parteneriatul Educațional Național „Prietenie …pe o … sfoară...”, în perioada 2 Aprilie – 31 Mai 2019. Aflat la cea de-a șaptea ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Sunt încurajate să participe bibliotecile publice, organizațiile neguvernamentale, cluburile copiilor sau orice alte organizații care desfășoară activități cu copiii și susțin prioritățile parteneriatului.

Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi. Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov a demarat acest parteneriat în anul 2013 pentru a celebra Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii și Tineret.

Această sărbătoare a cărții a fost iniţiată în 1967, pe data de 2 aprilie, data care coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Anual, la nivel internațional, evenimentul este patronat de o țară membră a International Board on Books for Young People (IBBY), care decide asupra unei teme și invită un autor de prestigiu din țara gazdă să scrie un mesaj copiilor lumii, dar și un ilustrator care să realizeze un poster. Aceste mesaje şi materiale sunt folosite pentru a promova cărțile și lectura.

Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară...”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară.

Parteneri în această incursiune în lumea minunată a cărţilor şi poveştilor ne vor fi: Şcoala Gimnazială ”Elena Rareș”, Şcoala Gimnazială nr.11, Şcoala Gimnazială nr.17, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Grădiniţa cu Program Prelungit nr.19, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani