Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lecție deschisă despre formarea României Mari, organizată la Biblioteca Județeană Botoșani

Lecție deschisă despre formarea României Mari, organizată la Biblioteca Județeană Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Miercuri, 27 martie 2019, începând cu ora 12:00, Filiala nr. 2 Grivița a Bibliotecii Judeţene „Mihai Eminescu” Botoşani, vă invită la manifestarea: „Formarea României Mari”, prilejuită de împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cu această ocazie elevii clasei a VIII-a A, de la Școala Gimnazială nr. 2 Botoșani, coord. prof. dr. Dan Prodan, vor asiata la o lecție deschisă având ca temă momentele și pașii care au dus la înfăptuirea actului istoric de la 1918. Copiii vor intra într-un dialog tematic pe marginea evenimentelor premergătoare Unirii, evidențiind evenimente și personalități care au contribuit la formarea României Mari.

Marcând momentul, filiala bibliotecii a pregătit și o expoziție de carte privind istoria Basarabiei. Sunt expuse lucrări precum „Basarabia, pământ românesc”, autor N. Titulescu, „Basarabia sub steaua exilului”, autor M. Cimpoi, „Înapoi în Basarabia”, de A. Florea sau „O istorie a Basarabiei - în date și documente, 1812 – 1940”, autor D. Poștarencu. Aceste lucrări pe marginea subiectului, precum și multe altele, pot fi consultate oricând la Filiala 2 Grivița a Bibliotecii Județene.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani