Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
George Simion a lansat la Botoșani cea de-a doua sa apariție editorială, „Cum i-am cunoscut”

George Simion a lansat la Botoșani cea de-a doua sa apariție editorială, „Cum i-am cunoscut”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Evenimentul a avut loc luni, ora 18:00, la Biblioteca Județeană Mihai Eminescu, Filiara nr.2 Grivița (Str. Aleea Grivița nr. 57).

Cartea continuă mesajul din prima lucrare semnată de autor, „Blocați în labirint", dar deschide un front mult mai larg de subiecte ale prezentului românesc. Capitolele abundă în idei percutante ca proverbele, dar tot amănuntele și detaliile sunt cheia cifrului care desface codexul sigilat - Sunt câmpiile noastre, și munții tot ai noștri, O republică mică condusă de oameni mici, Centenarul cu două tăișuri, Subteranele puterii, Românii din exil - o sută de ani de la Unire.O sută de ani de la Unire, 30 de ani de la Revoluție, Simion are conștiința istoriei la fiecare frază.

Sesiunea de întrebări din final e dialogul scurt, dar profund al unui om care vorbește și în tăcere cu cei care îi sunt atât de apropiați sufletului: românii de pretutindeni. Pentru democrație și libertate pretutindeni, dar în primul rând, pentru români, Simion ne reamintește că omul trebuie să trăiască pentru cetate.

George Simion (n. 1986, Focșani) este istoric, antreprenor, scriitor, fondator și președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 (2011-2019), cofondator al Alianței pentru Centenar (2017) și lider al mișcării politice „România Mare în Europa”.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani