Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Expoziție retrospectivă Dimitrie Loghin la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Expoziție retrospectivă Dimitrie Loghin la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, expoziţia retrospectivă „DIMITRIE LOGHIN (1910 – 1982)”.

Cele 99 de opere expuse pe simeze sunt lucrări de pictură și grafică ce au ca tematică peisaje din zona Sucevei, natură statică și portrete, surprind un crâmpei din bogata creație plastică a artistului sucevean, de la a cărui „mare trecere” se comemorează acum 35 de ani.

Student al lui Ștefan Dimitrescu și al lui N.N. Tonitza la Academia de Arte Frumoase din Iași, Dimitrie Loghin a știut să îmbine, în egală măsură, talentul artistic cu cel de pedagog, exprimându-și sentimentele și credința în frumos atât în artă, cât și în literatură, în perioada anilor 1936 – 1981.

13 expoziții personale și 37 de participări la expoziții de grup, în țară și în străinătate, lucrări în patrimoniul unor instituții muzeale și în numeroase colecții private, premii și distincții meritorii cifre și momente care alcătuiesc portretul artistului apreciat de critica de specialitate și de confrați. În acest sens, referindu-se la Dimitrie Loghin, criticul de artă Valentin Ciucă menționa: „Omul și artistul se completau reciproc, fiecare străduindu-se să nu-l dezamăgească pe celălalt. (…) Vocația sa de ctitor într-ale frumosului, confirmată de timp, continuă să anime cu seniorială discreție conștiințele tinere ale unei așezări străvechi.”

Evenimentul va fi prezentat de dr. Sabina Fînaru - critic de artă.
Vernisajul se va desfășura duminică, 22 septembrie 2017, ora 12:30, la Galeriile de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Intrare liberă.
Program de vizitare: zilnic 9:00 – 17:00. Taxă vizitare: 2 lei copii, pensionari, grupuri; 4 lei adulți.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani