Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Expoziție de fotografie „Sezătorile iernii din județul Botoșani” și dialog cetățenesc despre alegerile europarlamentare - FOTO

Expoziție de fotografie „Sezătorile iernii din județul Botoșani” și dialog cetățenesc despre alegerile europarlamentare - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Ieri, (miercuri 10 aprilie), orele 18:00, la vitrinele expoziționale de la intrarea Parcului Mihai Eminescu Botoșani, a avut loc vernisarea Expoziției de fotografie „Sezătorile iernii din județul Botoșani”.

Fotografiile realizate sunt rodul unui parteneriat în cadrul proiectului ”Șezătorile iernii”, ediția a XXIX-a, serie de evenimente organizate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în cursul lunii februarie 2019. Cu prilejul ”Șezătorilor…”, Centrul Europe Direct Botoșani a organizat dialoguri cetățenești pe bază de chestionar abordând teme europene, cu săteni din comunele Cristești, Vlădeni și Curtești, standuri expoziționale cu publicații europene, a distribuit fluturași referitori la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 și a difuzat galerii foto – video online urmărite de mii de internauți.

Au expus artiști fotografi din județul Botoșani: Alin Ameiroaie, Carmen Babii, Cristina Babii, Florin Andrei, Lush Burlacu și Ovidiu Porohniuc.

Organizatorii evenimentului: Centrul Europe Direct Botoșani, Club Focus Foto Botoșani, cu sprijinul Primăriei Botoșani.

La vernisaj au luat cuvântul: Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, Ovidiu Porohniuc și Relu Oneaga din partea Clubului Focus Foto Botoșani.

Radu Căjvăneanu a mulțumit partenerilor: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Club Focus Foto Botoșani cât și Primăriei Botoșani, care asigură cu generozitate spațiul expozițional. El a arătat că localnicii din comune au primit cu multă bunăvoință și simpatie vizita artiștilor fotografi și a reprezentanților Centrului Europe Direct.

Cetățenii au dialogat bucuroși cu musafirii, le-au arătat gospodăriile, acareturile, animalele, le-au povestit despre viața și preocupările lor. Cei reveniți de la muncă din străinătate au povestit din experiența dobândită și modul cum pot să aplice în viața din sat cunoștințele dobândite din afară. A fost redescoperită o minunată bisericuță veche din lemn la Cristești foarte bine conservată care ar putea fi startul unui frumos traseu turistic în zonă până la locul numit „Masa Tâlharului”.

La Vlădeni expoziția de fotografii a fost realizată și prin sprijinul unor artiști fotografi din comună iar imaginile au fost ulterior aranjate pe un panou special, pentru a rămâne în continuare spre vizionare. In toate localitățile s-a remarcat implicarea activă și creativă a autorităților locale.

Radu Căjvăneanu a mai prezentat și câteva activități de perspectivă prevăzute de Centrul Europe Direct Botoșani pentru începutul lunii mai: o expoziție cu fotografii ale liceenilor „Hai-hui prin Europa” care urmează să fie jurizată de Clubul Focus Foto Botoșani, un cros cu câteva sute de participanți în cinstea zilei de 9 Mai – Ziua Europei. El a propus și organizarea unui concurs Miss Aqua Park Cornișa cu premii din partea Centrului Europe Direct.

După eveniment expozanții au participat la o dezbatere mai detaliată pe tema alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani