Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dacă eşti liberal, pe 24 Mai poartă ceva galben!

Dacă eşti liberal, pe 24 Mai poartă ceva galben!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Pentru liberali, indiferent că sunt membri activi ai PNL sau simpli susținători, ziua de 24 Mai este una specială. Pe 24 Mai 2013, liberalii din toată țara și nu numai, sărbătoresc 138 de ani de când Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu şi alţi fruntaşi liberali puneau bazele Partidului Naţional Liberal.

În prezent, Partidul Naţional Liberal este singurul partid din prim-planul vieţii politice româneşti care are privilegiul de a avea o istorie de peste 100 de ani, fiind adesea denumit, uneori cu invidie, și „partid istoric”.

PNL Botoşani va organiza vineri, 24 Mai 2013, o serie de acţiuni sub egida „Sărbătoarea liberală”, menită să marcheze acest moment important din istoria liberalismului românesc, PNL fiind una dintre singurele formaţiuni politice din Europa înfiinţate în secolul al XIX-lea care își păstrează neschimbate până astăzi însemnele și sloganul „Prin noi înșine”. În această zi, adepţii doctrinei liberale sunt invitaţi să poarte ceva galben.

La  orele 17.30, membri sau susținători ai PNL sunt așteptaţi în Sala de marmură a  Teatrului “Mihai Eminescu”, la Seminarul „PNL - 138 ani de istorie, onoare şi demnitate”, în cadrul căruia profesori de istorie și istorici vor vorbi despre liberalism si istoria PNL. La orele 19.00, botoşănenii sunt invitaţi în faţa Casei Sindicatelor pentru a înălţa, împreună cu membrii PNL, cel mai mare drapel tricolor din această parte a țării. Ulterior, de la orele 20.00, tinerii liberali vă invită în parcul Ion Pillat (lângă magazinul Junior) pentru a lansa 138 de lampioane galbene.

„Discutăm despre un partid istoric care și-a pus amprenta în mod decisiv asupra istoriei moderne a României și a contribuit la realizarea statului democratic român modern. Exemple în acest sens sunt multiple și aș reaminti doar câteva: instaurarea  monarhiei, obținerea independenței Principatelor Române, Marea Unire de la 1918, crearea unora dintre instituțiile necesare funcționării statului modern român cum ar fi Banca Națională a României,  Constituția de la 1923, cea mai modernă Constituție din Europa acelor vremuri. Și după Revoluție, PNL s-a implicat în viața politică, economică și socială a României. În acest moment, PNL este poziționat ca  principalul reprezentant al dreptei de pe scena politică românească și dorește să fie polarizatorul ei......Și pentru că pe 24 Mai este Sărbătoarea Liberală, îndemn pe toți cei care gândesc liberal și acționeazĂ ca atare, să poarte ceva galben!” - Viorel Iliuţă, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Botoşani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani