Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Conferinţe eminesciene la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani

Conferinţe eminesciene la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

La acest final de săptămână, mai exact vineri, 8 decembrie, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani va fi gazda a două evenimente culturale deosebite.

Astfel, începând cu ora 13:00, în Sala de Lectură a bibliotecii, Asociația Scut Botoșănean, Fundația Internațională „Dimitrie Cantemir" și Primăria Municipiului Botoșani vă invită la conferința „Eminescu și istoria românilor în orizontul Marii Uniri". Va conferenția reputatul profesor Constantin Barbu, eminescolog, cantemirolog și discipol al lui Constantin Noica.

Doar două ore mai târziu, tot în Sala de Lectură, prietenii și utilizatorii bibliotecii sunt invitați la o lansare de carte. „Eminescu și evreii” este titlul celei mai recente lucrări aparținând autorului Gică Manole. Prozator, doctor în istorie și eseist, autorul aduce în atenția iubitorilor de cultură un nou volum de înaltă ținută, în care îşi „propune să limpezească lucrurile în privinţa poziţiei ziaristului Eminescu în problema israeliţilor prezenţi pe teritoriul românesc, proveniţi ca urmare a unor migraţiuni ce au avut loc în secolul al XIX-lea”.

La ambele activități intrarea este liberă. Pentru mai multe informații, accesați site-ul instituției, bibliotecabotoșani.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani