Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Avem cu ce ne mândri! Sunt foarte buni la street-dance şi ne vor reprezenta la finala pe ţară - FOTO

Avem cu ce ne mândri! Sunt foarte buni la street-dance şi ne vor reprezenta la finala pe ţară - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Evenimente

Ei sunt altfel! Se mişcă altfel, gândesc altfel, văd viaţa altfel! Sunt mai buni, sunt mai deştepţi, învaţă mai bine şi acum îşi trăiesc copilăria în ritm de dans. Cupa Şcolilor la Street Dance a scos în evidenţă talentul elevilor botoşăneni la dans pe ritmuri de hip-hop, pop şi dance atât din anii 80, 90, cât mai ales de astăzi, dar şi certitudinea că şcoala de dansuri G-Power produce talente pe bandă rulantă.

Concursul derulat sâmbătă după-amiază la Casa de Cultură a Sindicatelor a scos în evidenţă un nivel ridicat al street-dance-ului practicat de elevii botoşăneni.

Expresivi, implicaţi emoţional în dans, cu mişcări de dansatori experimentaţi, elevii botoşăneni au încântat cu o prestaţie de bună calitate. Patru ore a durat tot concursul presărat cu momente pline de emoţii pentru elevi, pentru părinţi şi pentru cei care pur şi simplu au mers să vadă un spectacol.

Andrei Vornicu, instructorul de dans cunoscut ca Ragga, a pus în scenă o coregrafie emoţionantă pentru a marca trecerea între îngeri a lui Atandu, colegul de dans din trupa G-Power răpus de boală la vârsta la care nu ar trebui să se întâmple aşa ceva.

Un alt moment special a fost cel acompaniat de piesa „Avioane de hârtie”. Sute de avioane de hârtie au fost trimise de dansatorii de la G-Power atât e pe scenă, cât şi de la etajul sălii Casei Sindicatelor. Mesaje pozitive scrise pe aripile avioanelor din hârtie colorată au arătat că generaţia tânără simte bucuria vieţii şi încearcă să o transmită şi adulţilor.

La un moment dat, elevii au mers pe scenă pentru a-şi aplauda părinţii care le susţin pasiunea lor pentru dans, iar părinţii din sală şi-au aplaudat copiii pentru că le răsplătesc eforturile cu talentul lor.

Dincolo de toată bucuria acestui eveniment, atât pe scenă, cât şi în public, concursul Cupa şcolilor la street dance a avut şi nişte învingători, nişte învinşi şi nişte elevi care vor reprezenta Botoşanii în finala de la Bistriţa Năsăud.

Toate prestaţiile de pe scenă au fost analizate de un juriu format din trei tineri specializaţi pe diferite stiluri de street dance. La finalul celor patru ore de concurs, care s-a derulat pe trei categorii, clasele I-IV, V-VIII şi IX-XII, probele de individual au fost câştigate de Andreea Maftei la clasele I-IV, Tudor Borfotină la categoria claselor V-VIII şi Danis Ozcan la categoria claselor de liceu.

În ceea ce priveşte concursul pe trupe, Pow-Pow Crew s-a impus la categoria claselor I-IV, Hood la V-VIII şi LA Kingz la categoria trupelor de liceu.

Sursa: banulbotosanean.ro

[gallery link="file" columns="5" orderby="title"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Evenimente: Alte articole din Botosani