Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vești extraordinare pentru elevii care provin din medii defavorizate! Vor primi BURSE de 4.000 de lei pe an!

Vești extraordinare pentru elevii care provin din medii defavorizate! Vor primi BURSE de 4.000 de lei pe an!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Vești bune pentru elevii care provin din medii defavorizate, întrucât conform anunțului făcut de ministrul Educației, începând din toamnă, aceștia vor primi o bursă.

Astfel, copiii care provin din medii defavorizate și au cel mult 600 de lei venit pe membru de familie vor primi o bursă în valoare de 2.000 de lei pe semestru.

„Este cel mai mare proiect care va fi implementat la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale. Sunt propuse câte 50.000 de burse pe semestru, în valoare de 2.000 de lei fiecare (bursele vor fi alocate timp de doi ani-n.r.), însă nu tuturor, ci vor fi oferite elevilor care au promovat semestrul, care au mai puţin de 10 absenţe şi care au un venit pe membru de familie mai mic de 600 de lei“, a spus ministrul Educaţiei, Valentin Popa, la prezentarea bilanţului de şase luni de mandat, scrie portalinvatamant.ro.

Până acum elevii au beneficiat numai de bursele de ajutor social, de câte 70 de lei lunar, care se acordă pe durata unui întreg an. Acestea au fost alocate pentru următoarele categorii de copii: cei rămaşi fără părinţi sau bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbţie grav, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatie congenitală, hepatită cronică sau glaucoma.

De asemenea, cuantumul bursei „Bani de liceu” va crește de la 180 de lei la 250, iar plafonul de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie. Sursa: a1.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani