Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Veste proastă pentru şoferi. Urmează scumpiri consistente ale poliţelor RCA

Veste proastă pentru şoferi. Urmează scumpiri consistente ale poliţelor RCA

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Scumpiri iminente pe piaţa de asigurări. După ce falimentul ASTRA va fi declarat definitiv în instanţă, Fondul de Garantare va face eforturi financiare pentru a achita toate daunele clienţilor care nu şi-au primit despăgubirile nici până acum. Pentru asta companiile vor trebui să contribuie cu 9% mai mult la Fond, astfel că vor mări preţul poliţelor de asigurare.

Falimentul Astra ar putea conduce la o catastrofă pe piaţa asigurărilor, asta în contextul în care societăţile de asigurări vor trebui să plătească o contribuţie mai mare la Fondul de Garantare şi implicit preţul poliţelor va creşte, asta pentru că Fondul trebuie să acopere toate despăgubirile pentru clienţii afectaţi de falimentul Astra, după ce va fi emisă decizia definitivă a tribunalului,  informează România TV. Vor trebui acoperite 57200 de dosare de daune.

În acest context, conribuţia asigurătorilor va creşte de la 1%, cât este în prezent, până la 10%. De asemenea, se vorbeşte şi de scumpirea poliţelor auto cu 15% de la 1 ianuarie 2016, în contextul în care transportatorii acuză creşteri de 300%.

Fondul de garantare a preluat 57200 de dosare de daună, 2 milioane de contracte şi, în total 1,8 milioane de asiguraţi au fost afectaţi

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani