Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Tranzacție surpriză. Chinezii au cumpărat Rompetrol

Tranzacție surpriză. Chinezii au cumpărat Rompetrol

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

China Energy Company (CEFC) a convenit preluarea unei participaţii de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, în cadrul unor acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing, în industria petrolului şi gazelor, telecomunicaţii şi energie nucleară, notează Mediafax.

O sursă apropiată situaţiei a evaluat KMGI la 500 milioane dolari 1 miliard de dolari, transmite Reuters.

Reprezentanţii KMGI nu au fost disponibili pentru comentarii.

La nivel european, KMG International deţine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanţi în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia. Grupul operează două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

CEFC şi-a început activitatea în sectorul financiar, iar apoi s-a extins în industria petrolului şi gazelor. Compania chineză intenţionează să investească "miliarde" de dolari pentru extinderea reţelei de retail la peste 3.000 de benzinării, a spus sursa. O parte din finanţare va proveni din fondul de dezvoltare a infrastructurii „Drumul Mătăsii" al Chinei, în valoare de 40 de miliarde de dolari.

„Kazakhstanul este bogat în petrol şi gaze şi este un vecin bun al Chinei. Acordul corespunde strategiei guvernamentale", a arătat sursa.

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani