Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Revoluția fiscală lovește din nou: Apare o nouă contribuție obligatorie. Despre ce este vorba!

Revoluția fiscală lovește din nou: Apare o nouă contribuție obligatorie. Despre ce este vorba!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Revoluția fiscală a coaliției PSD-ALDE a fost, cu siguranță, cel mai controversat subiect al anului 2017. Deși trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat a fost una dintre cele mai contestate măsuri de către mediul de afaceri, aceasta a fost adoptată.

De la 1 ianuarie firmele au fost obligate să facă acest transfer, dar asta nu este tot. Potrivit bugetul.ro, începând cu luna aceasta, legislația conține încă o contribuție pe lângă cele două deja cunoscute.

Noua contribuție cuprinde patru foste contribuții sociale existente în legislația din 2017. Este vorba despre contribuția la șomaj, contribuția pentru concedii medicale, contribuția pentru riscuri profesionale și contribuția pentru creanțe salariale.

Potrivit avocat.net, această nouă contribuție va fi suportată de angajatori, în timp ce, celelalte două vor fi plătite de către angajați, în urma trecerii contribuțiilor.

CAM este datorată exclusiv de angajatori și are o cotă de 2,25%, conform Codului fiscal. Până luna trecută, cele patru contribuții amintite în paragraful anterior însumau minimum 1,75% și maximum 2,45%, deoarece cea pentru riscuri profesionale varia între 0,15% și 0,85%. Sursa: bugetul.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani