Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ponta: Cetățenii români trebuie să beneficieze de prețurile din UE pentru medicamente

Ponta: Cetățenii români trebuie să beneficieze de prețurile din UE pentru medicamente

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Cetățenii români, ca și alți cetățeni europeni, trebuie să beneficieze de un preț corect al medicamentelor, conform cu prevederile UE, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, în cadrul ședinței de guvern.

„Domnule ministru Bănicioiu, vă rog să explicați că suntem în Uniunea Europeană și că românii au dreptul să plătească medicamentele la prețurile care sunt accesibile și pentru alți cetățeni europeni bulgari, maghiari, germani, ce or fi ei, nu cu 25% în plus. Știu că producătorii sunt supărați și de-asta din 2009 până astăzi nu am făcut ce trebuia, dar trebuia să facem mai demult. Deci, vă rog să explicați că nu facem altceva decât să dăm drepturile românilor de a plăti medicamentele la prețurile din Uniunea Europeană", a declarat premierul.

Ponta i-a mai spus apoi ministrului Bănicioiu că discuțiile cu marii producători de medicamente vor fi dificile.

„Înțeleg că va fi o luptă grea. Cu cât explicați mai mult, cu atât o vom câștiga mai ușor această bătălie. Vă bateți cu niște firme puternice, cu bugete mai mari decât bugetul României. Dar trebuie să explicați că suntem în Uniunea Europeană și, dacă astea sunt regulile europene, le aplicăm și pentru pacienții din România", a adăugat premierul.

Bănicioiu a precizat că alinierea prețurilor la medicamente cu prețurile din UE va conduce la economii substanțiale pentru bugetul Ministerului Sănătății, bani care "se vor regăsi tot în medicamente și în tratamente inovative pentru pacienți". Sursa: AGERPRES.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani