Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Peste 25 mii de fermieri primesc bani de la APIA

Peste 25 mii de fermieri primesc bani de la APIA

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Centrul Judetean Botosani al Agentiei de Plãti si Interventie pentru Agriculturã (APIA) a demarat, pe data de 21 octombrie, procedura de autorizare a plãtilor in avans pentru fermierii care au depus cereri unice de platã in cadrul Campaniei 2016, se arată într-un comunicat de presă venit pe adresa redacției.

Este vorba de avansul de 69% din cuantumul privind plata unicã pe suprafatã aferentã anului 2016 – SAPS, din FEGA, stabilit, pentru acest an, la 96,88 euro/ha in 2016. Totodatã, este plãtit avansul privind plata pentru tinerii fermieri, corespunzãtor unui cuantum al plãtii de minimum 22,87 euro/ha, dar si cel privind plata pentru practicile agricole benefice pentru climã si mediu, corespunzãtor unui cuantum al plãtii de minimum 57,37 euro/ha.

Fermierii mai beneficiazã de astfel de avansuri si pentru cererile depuse in acest an si pentru plata redistributivã I si II, corespunzãtor unui cuantum al plãtii de minimum 5,00 euro/ha (in cazul exploatatilor cu suprafete de panã la 5 ha) si respectiv 48,85 euro/ha, pentru cei care exploateazã intre 5 si 30 de hectare, mãsurã luatã in scopul comasãrii terenurilor si obtinerea unor productivitãti mai ridicate.

De la debutul, pe data de 21 octombrie, a actiunii de autorizare a plãtilor in avans, panã la aceasta datã, au fost autorizate la platã un numãr de 29525 de cereri din totalul de 36043 cereri unice de sprijin depuse in Campania 2016, corespunzator unei suprafete agricole de 263.386.32 ha. De asemenea, sunt in diferite faze de autorizare un numãr de 901 cereri, urmand ca pentru acestea sã se emitã ordinele de platã in zilele urmãtoare.

Centrul Judetean APIA Botosani a primit panã la acest moment 4 esantioane de fermieri pentru autorizare platã, cu un total de 30426 cereri. Panã la sfarsitul acestei sãptãmani se vor mai primi pentru autorizare la platã incã doua esantioane de fermieri.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani