Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Noi norme de recompensare a polițiștilor și mai mulți bani pentru mâncare

Noi norme de recompensare a polițiștilor și mai mulți bani pentru mâncare

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Norma de hrana pentru militari si politisti va creste de la 25 de lei pe zi la 32 de lei pe zi, iar pentru personalul civil din domeniul securitatii nationale norma se va majora de la 19 lei pe zi la 25 de lei pe zi, incepand din octombrie.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), norma de hrana destinata militarilor si politistilor va creste incepand cu luna octombrie a acestui an.

Astfel, norma de hrana pentru militari si politisti va creste de la 25 de lei pe zi la 32 de lei pe zi, iar pentru personalul civil din domeniul securitatii nationale de la 19 lei pe zi la 25 de lei pe zi.

„Demersul de recalculare a normei de hrana a fost realizat de catre specialistii din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, conform prevederilor legale", mentioneaza MAI.

Conform sursei citate, Ordonanta de Urgenta din 26 din iunie 2015 a eliminat interdictia de recalculare si punere in plata a normei de hrana pentru angajatii sistemului de securitate nationala.

Noi reglementari privind aplicarea statutului politistului, pe recompense si raspundere disciplinara

Guvernul a aprobat, miercuri, normele de aplicare a prevederilor Legii privind statutul politistului, referitoare la acordarea recompenselor si raspunderea disciplinara, procedura cercetarii prealabile, stabilirea si aplicarea sanctiunilor disciplinare si activitatea Consiliului de disciplina.

In ceea ce priveste acordarea recompenselor, Hotararea aprobata de Guvern stabileste ca acestea se acorda "cu obiectivitate, in mod echitabil si principial", in scopul recunoasterii publice a meritelor politistului care se evidentiaza in mod deosebit in indeplinirea atributiilor de serviciu si a misiunilor, precum si pentru motivarea personalului in vederea obtinerii unor rezultate mai bune in activitatea profesionala.

Totodata, prin actul normativ se instituie unele reguli privind parcurgerea procedurii disciplinare fata de politistii care au savarsit fapte ce pot constitui abateri disciplinare.

„Astfel, se reglementeaza raspunderea disciplinara, respectiv: cadrul procedurii disciplinare, citarea politistului cercetat, exercitarea drepturilor politistului cercetat, suspendarea si incetarea suspendarii procedurii disciplinare, desemnarea unor persoane in cadrul procedurii disciplinare (criterii de desemnare, cazuri de abtinere si recuzare a politiilor implicati in procedura disciplinara), termene procedurale", se arata in comunicatul Guvernului, mentionandu-se faptul ca Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste cadrul normativ specific raporturilor de serviciu ale politistilor, printre care si aspecte referitoare la raspunderea disciplinara.

Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a modificat si completat Hotararea privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti.

„Hotararea de Guvern stabileste un nou model al legitimatiei de serviciu pentru politistii de politie judiciara detasati la Directia Nationala Anticoruptie. Legitimatia de serviciu va contine numele si prenumele titularului, prenumele tatalui acestuia, gradul profesional si fotografia acestuia. De asemenea, va contine precizarea 'POLITIA JUDICIARA-Directia Nationala Anticoruptie', precum si data emiterii si data pana la care este valabila", se arata in comunicatul de presa al Guvernului. Sursa: ziare.com

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani