Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ministerul Finanţelor Publice a acordat prima autorizaţie pentru emiterea voucherelor pe card

Ministerul Finanţelor Publice a acordat prima autorizaţie pentru emiterea voucherelor pe card

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Edenred, cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite pentru companii, organizaţii şi comunităţi, este primul emitent care a obţinut autorizaţia de la Ministerul Finanţelor Publice pentru emiterea de vouchere de vacanţă în format electronic, respectiv pe card.

Companiile private pot oferi fiecărui angajat vouchere de vacanţă în valoare de până la şase salarii minime brute pe economie, respectiv 8.700 de lei pe an per angajat. Până în prezent, aproximativ 50.000 de angajaţi din România au primit vouchere de vacanţă emise de Edenred, pe suport de hârtie.

Majoritatea companiilor care au acordat în acest an vouchere de vacanţă către angajaţi provin din domeniile retail, IT, distribuţie şi servicii.

Voucherele de vacanţă funcţionează în baza OUG nr. 8/2009, iar începând cu luna iulie 2017, conform OUG nr. 46/2017, toate instituţiile publice şi companiile deţinute de stat au posibilitatea de a le oferi angajaţilor vouchere de vacanţă în valoare de maximum 1.450 lei/lucrător/an, în funcţie de bugetele prevăzute în acest sens.

Faţă de primele de vacanţă, voucherele de vacanţă au avantaje fiscale semnificative, fiind impozitate doar cu 16% (impozit pe venitul salarial).

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani