Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Întâlnirea conducerii ASF cu delegația FMI și a Comisiei Europene

Întâlnirea conducerii ASF cu delegația FMI și a Comisiei Europene

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară s-a întâlnit astăzi, 25 octombrie 2013, cu reprezentanții misiunii Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene.

Misiunea Fondului Monetar Internațional a fost invitată la sediul ASF pentru a fi informată în privința priorităților Autorității de Supraveghere Financiară. La întâlnire au participat: Dan Radu Rușanu - președinte ASF, Daniel Dăianu - prim-vicepreședinte ASF, Andrea Schaechter - șeful misiunii FMI pentru România şi Istvan Szekely - șeful delegației Comisiei Europene pentru România.

Președintele ASF i-a informat pe reprezentanții organismelor internaționale asupra priorităților autorității în privința pieței asigurărilor, a pieței de capital și a sectorului de pensii private, segmente în care reputația și eficiența ASF a crescut în urma deciziilor care au fost luate după comasarea fostelor comisii de supraveghere (CNVM, CSSPP şi CSA).

Reprezentanții ASF au adus la cunoștință partenerilor de discuție că autoritatea a intrat într-o nouă etapă de consolidare, după ce guvernul a adoptat, la jumătatea acestei luni, Ordonanța de Urgență 94/2013, care privește ASF. Ordonanța ar trebui să răspundă inclusiv preocupărilor organismelor financiare internaționale.

“Ordonanța stabilește clar criteriile de experiență profesională, cazurile în care persoanele din Consiliul ASF pot fi considerate incompatibile şi calitatea de autoritate administrativă autonomă, independentă, autofinanțată a Autorității de Supraveghere Financiară’’, au declarat reprezentanţii ASF.

Șeful delegației Comisiei Europene în România, Istvan Pal Szekely, a apreciat că: “sunt mai multe chestiuni în care avem aceeași înțelegere sau e un foarte bun început pentru a avea aceeași înțelegere. Și noi și dumneavoastră, ASF, avem nevoie de anumite certitudini pentru a putea trece într-o nouă etapă. Vreau să fiu foarte cinstit: vrem să fim aliatul cel mai puternic și vrem ca această instituție să fie la standarde internaționale.”

În acest context, reprezentanții Comisiei Europene urmăresc cu interes rezultatul restructurării personalului ASF în urma unei evaluări independente, realizată de o companie cu reputație internațională. Procesul de selectare a evaluatorului a fost demarat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna septembrie a.c.

Discuțiile dintre ASF, FMI și Comisia Europeană vor continua la nivel de experți.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani