Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Impozite de 5 ori mai mari pentru proprietarii de case și terenuri neîngrijite

Impozite de 5 ori mai mari pentru proprietarii de case și terenuri neîngrijite

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Primarii marilor orașe din ţară vor să vindece "cicatricile" lăsate de clădirile şi terenurile neîngrijite printr-o suprataxare a proprietarilor.

Asociația Municipiilor din România a cerut introducerea în Codul Fiscal a unei prevederi referitoare la un impozit suplimentar pentru cei care nu-şi renovează imobilele ori nu-şi curăţă terenurile. Mii de astfel de construcţii zac în ruină în marile zone urbane.

Ilie Bolojan, președintele executiv al Asociației Municipiilor din România: Solicitarea Asociației Municipiilor din România este posibilitatea introducerii impozitului suplimentar în Codul Fiscal a imobilelor neîngrijite, potrivit Digi24.ro.

Mai precis, proprietarii nepăsători ar putea plăti un impozit de cinci ori mai mare decât în prezent. Specialiştii sunt convinşi că în acest fel proprietarii sunt constrânşi să reabiliteze imobilele ori să vândă construcţiile şi terenurile.

Fie că vorbim de clădiri monument în paragină sau de foste zone industriale, acum abandonate, nu există oraş din România care să nu aibă aşa ceva. În Oradea, fosta întreprindere Înfrățirea, clădirea fabricii de conserve Avântul ori cazarma husarilor sunt doar câteva dintre acestea.

„Este un loc care atrage mizeria și gunoaiele și sunt cetățeni care vin și își depozitează aici gunoaie de tot felul. Ar trebui făcut ceva, boschetarii dau foc, anul acesta au dat foc de 2-3 ori și au venit pompierii să stingă", spun oamenii.

Dacă va fi introdusă în viitorul Cod Fiscal, măsura impozitării suplimentare pentru clădirile și terenurile neîngrijite ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, potrivit sursei citate.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani