Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Guvernul îi lasă descoperiți pe românii cu datorii. Legea de care se tem băncile, amânată din nou

Guvernul îi lasă descoperiți pe românii cu datorii. Legea de care se tem băncile, amânată din nou

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Legea insolvenței persoanelor fizice, care permite românilor cu datorii la bănci să-și declare falimentul personal și să fie protejați de creditori, nu va fi aplicată din luna august, cum era stabilit, ci a fost din nou amânată, până în 1 ianuarie 2018. Decizia a fost luată azi de Executiv, printr-o Ordonanță de Urgență trecută pe ordinea suplimentară a ședinței de guvern.

Prin Ordonanța adoptată azi de Guvernul Tudose, termenul de intrare în vigoare a legii insolvenței persoanelor fizice este din nou amânat, de această dată până la 1 ianuarie 2018.

„Decizia a fost luată de Executiv având în vedere complexitatea domeniului reglementat prin această lege, precum și punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii în care semnalează faptul că este nevoie de pregătirea riguroasă a capacității administrative a instanțelor chemate să aplice procedurile insolvenței persoanelor fizice", se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit acestuia, în adresa CSM se menționează și faptul că legislația recent adoptată privind darea în plată oferă soluții alternative pentru ipotezele în care dezechilibre contractuale au dus la pierderea utilității contractului pentru una din părți.

Prin urmare, prelungirea termenului de aplicare a Legii privind procedura insolvenței persoanelor fizice are scopul să asigure timpul necesar pentru pregătirea personalului responsabil, mai spun oficialii din Guvern.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani