Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Femeie executată silit pentru ajutorul social, întrucât nu declarase banii de înmormântare ai mamei

Femeie executată silit pentru ajutorul social, întrucât nu declarase banii de înmormântare ai mamei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

O femeie este executata silit pentru suma de 3.408 lei primita in decurs de doi ani ca venit minim garantat, dupa ce Curtea de Conturi a descoperit, in urma unor controale, ca ea nu declarase banii dintr-un cont in care erau depuse economiile facute de mama ei pentru inmormantare.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vaslui executa silit o femeie din municipiul Husi pentru ca ar fi incasat ilegal, pe parcursul a doi ani, venitul minim garantat de 142 de lei pe luna, pe motiv ca nu a declarat economiile facute de mama ei pentru inmormantare si depuse in contul femeii, scrie hotnews.ro

Astfel, inspectorii Curtii de Conturi au dispus executarea silita a femeii pentru suma totala de 3.408 lei, intrucat, in urma unui control desfasurat in acest an la Primaria Husi, au descoperit pe numele femeii un depozit de peste 3.000 de lei la o unitate bancara. Orice beneficiar de ajutor social care detine un depozit in banca mai mare de 3.000 de lei nu mai are dreptul, conform legii, la venit minim garantat.

„In urma masurii stabilite de Curtea de Conturi, Primaria Husi ne-a inaintat o dispozitie de recuperare a debitului de 3.408 lei de la femeie si, in consecinta, am trecut la executarea silita, prin infiintarea de poprire pe venitul minim garantat. Asta dupa ce femeia, care a marturisit ca acel depozit din banca era, de fapt, economia facuta de mama ei de-a lungul vietii pentru a avea cu ce sa fie inmormantata, si-a facut refacut dosarul de ajutor social si a fost reintrodusa in plata", a declarat vineri, pentru Mediafax, directorul Agentiei Judetene pentru Prestatii si Inspectie Sociala (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepelita.

Dupa recuperarea unei mici parti din bani, AJPIS Vaslui a transmis catre Finantele Publice continuarea urmaririi debitului pana la recuperarea acestuia integral, cu aplicarea de majorari si penalitati de intarziere, daca femeia nu va semna un angajament de plata.

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani