Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Codul Fiscal a trecut de Comisia de Buget Finanţe a Senatului. Raport pozitiv

Codul Fiscal a trecut de Comisia de Buget Finanţe a Senatului. Raport pozitiv

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Codul Fiscal a trecut de Comisia de Buget Finanţe a Senatului, anunţă Realitatea Tv. 45 de minute. De atât a avut nevoie Comisia de Buget a Senatului pentru a da undă verde Codului. Proiectul a intrat în linie dreaptă în Parlament. Partidele parlamentare vor ca proiectul să treacă în regim de urgenţă. Dacă totul merge cum a fost planificat, duminică va fi trimis preşedintelui Klaus Iohannis, iar luni se aşteaptă ca şeful statului să promulge noul Cod fiscal.

Comisia de buget a Senatului a adoptat, în unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea liderilor partidelor politice, între acestea fiind reducerea etapizată a TVA - la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017. Cu o excepţie, taxa pe construcţiile speciale din agricultură va dispărea din 1 ianuarie 2016.

Membrii Comisiei de Buget - Finanţe din Senat au aprobat şi reducerea , din 2017, a impozitului pe dividende, de la 16% la 5%, dar şi plafonarea bazei de calcul a contribuţiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute, tot pentru 2017.

Forma actuală a Codului Fiscal este după cum au dorit BNR şi guvernatorul Mugur Isărescu. A recunoscut-o în direct la Realitatea TV, consultantul de strategie al Băncii Naţionale, Adrian Vasilescu.

„S-a întâmplat un lucru bun, totuși, pentru că această înțelegere între partide a plecat de la dezbaterea tehnică care a pornit în societate, de la BNR", a spus Adrian Vasilescu. Sursa: realitatea.net

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani