Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce se întâmplă cu factura românilor la curentul electric

Ce se întâmplă cu factura românilor la curentul electric

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Economic

Schimbarea Guvernului blochează calcularea facturii la energia electrică. Chiar dacă a anunţat ieftinirea energiei începând cu anul viitor, autoritatea din domeniu spune acum că nu a fost recalculată taxa pe certificate verzi. Aceasta va creşte, dar vechiul Guvern nu a stabilit cu cât.

Răspunsul este aşteptat acum de la ministerele Economiei şi de Justiţie care sunt în schimbări radicale.

Sub presiunea marilor combinate care ameninţau cu disponibilizări dacă nu vor fi scutite de la plata certificatelor verzi, Guvernul a decis să transfere aceste costuri consumatorilor casnici. Autoritatea de Reglementare din domeniul energiei spune că exceptarea plăţii acestor certificate trebuia să se aplice din septembrie, însă Ministerul Economiei susţine că scutirea ar fi valabilă de la începutul anului.

Dacă autorităţile vor decide să scutească marile combinate de la plata energiei regenerabile pentru tot acest an, atunci ponderea certificatelor verzi în factura finală a consumatorilor va creşte cu 20 de procente.

Ceea ce înseamnă aproximativ doi lei în plus la o factură de 100 de lei, iar această taxă va cântări tot mai mult în factura finală.

În acest moment, decizia scumpirii s-a blocat la ministerul de Justiţie care trebuie să spună de când se aplică scututirea pentru marea industrie. Furnizorii de curent electric spun că dezorganizarea este însă şi mai mare. Nu există nicio listă oficială cu fabricile şi companiile scutite de la plată, potrivit digi24.ro.

ZiareBotosani.ro

Economic: Alte articole din Botosani