Ajutor pentru cultura de USTUROI ! 3000 euro pe ha prin programul USTUROI 2021

Ajutor pentru cultura de USTUROI ! 3000 euro pe ha prin programul USTUROI 2021

Sprijinul financiar este de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi și plata se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată, cu încadrarea în bugetul alocat pentru 2021 prin HG nr. 436 / 16.04.2021.

Cererile se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județeană BOTOȘANI, până la data de 15 mai 2021, inclusiv, (sâmbătă program 08.00 – 16.00) conform procedurii comunicată către UAT-uri, de către următorii beneficiari:
- producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător;
- producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008;
- producători agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:
a) să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
b) să obțină o producție de minim 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafața prevăzută la lit. a)
c) să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii;
d) să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative;
e) sa dețină Registrul de evidenta a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii.

Pentru a se înscrie în program, beneficiarii depun o CERERE-tip, însoțită de următoarele documente:

a) copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură notarială şi copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
b) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului/Registrul național al asociațiilor și fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, după caz, în cazul persoanelor juridice, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică, după caz;
c) dovadă cont activ bancă/trezorerie;
d) adeverința, în original, care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol, suprafața de teren utilizată de solicitant în anul de cerere, în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosință asupra terenului în cauză;
e) declarații pe propria răspundere, conform modelelor prevăzute în anexa nr. 2;
f) copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.
g) copie conform cu originalul ATESTAT DE PRODUCĂTOR.
h) dosar cu șină.

Valorificarea producțieise face în perioada 15 iunie - 22 noiembrie, iar documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă valorificarea producției de usturoi se depun la Direcția Agricolă Județeană BOTOȘANI până la data de 29 noiembrie.

SÂMBĂTĂ – 15 mai 2021 – program 08.00 – 16.00 de primit cereri de la solicitanți !

Stirea anterioara

Evaluările naţionale cu elevii în clase încep astăzi

Stirea Urmatoare

La Memorialul Ipotești s-a încheiat Tabăra de scriere creativă - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.