Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Spectacol la Dorohoi: Prima zi de concurs a Festivalul Internațional „Mugurelul” Dorohoi 2018 s-a încheiat cu succes - FOTO

Spectacol la Dorohoi: Prima zi de concurs a Festivalul Internațional „Mugurelul” Dorohoi 2018 s-a încheiat cu succes - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Prima zi a Festivalului „Mugurelul”, ediția a XIV-a, a readus spiritul patriotic și iubirea față de folclorul românesc în orașul nostru, prin intermediul soliștilor vocali și instrumentiști care au evoluat sâmbătă, 6 iunie 2018, pe scenă, dar și a ansamblurilor de dans.

Un număr mare de participanți a fost și anul acesta, ceea ce nu dovedește decât înclinația tinerei generații către muzică de calitate, dar și dragostea și respectul față de genul muzical ce a consacrat România. Cu siguranță este de apreciat faptul că acești copii și adolescenți își doresc ca tradiția românească autentică să nu se dizolve odată cu trecerea ireversibilă a timpului, iar festivalul a reușit să-i adune din toate colțurile țării și nu numai pentru a continua să își împărtășească pasiunea.

Evenimentul a avut loc și în acest an în Parcul Brazi, vremea fiind una favorbilă unei întâlniri de așa anvergură. Timp de 3 ore, atomsfera a fost inundată în note muzicale, iar publicul numeros a fost reprezentat de toate categoriile de vârstă, fiecare bucurându-se și având prilejul de a se relaxa.

Concurenții și-au dat silința prezentându-și cum au știut mai bine talentul și virtuozitatea în fața juriului, fiind acompaniați de gazdele lor, orchestra Mugurelul. Categoriile de vârstă prezente în cadrul concursului au fost între 9-10 ani, 10-12 ani, 14-15 ani și 16-18 ani. 

De asemenea, programul a fost presărat cu momentele invitaților speciali, respectiv Formația de dansuri populare „Firicelul” - Clubul Copiilor Dorohoi, Formația de dansuri populare „Stejărelul” - Școala Gimnazială „Mihai Kolgălniceanu” Dorohoi și nu în ultimul rând, Ansamblul de dansuri din Coșnița - Republica Moldova.

Cu siguranță acest festival are parte de un real succes, iar totodată reprezintă un prilej de mândrie a cetățenilor orașului care binevoiesc să găzduiască an de an tineri talentați ai lumii folclorului românesc.

Sursa: DorohoiNews.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani