Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Proiect cultural susținut de Primăria municipiului Botoșani - FOTO

Proiect cultural susținut de Primăria municipiului Botoșani - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Revista „Vatra Noastră Românească” a intrat în al 16-lea an de apariție neîntreruptă. Publicația apare trimestrial în Botoșani și este distribuită în 5 țări: România, Ucraina, Republica Moldova, Statele Unite și Canada. Revista apare și în format on-line pentru cititorii din România și pentru comunitățile românești din alte țări.

Din colectivul de redacție fac parte și personalități din Republica Moldova și Ucraina: redactorii șefi adjuncți Ioan Negrei și Dumitru Covalciuc. Între redactori și colaboratori îi găsim pe botoșănenii - doctori în istorie - Dan Prodan, Sergiu Balanovici, Gică Manole sau Corneliu Filip, alături de multe alte personalități din cultură. Redactor-șef este Paul-Mircea Iordache, un neobosit militant pentru unitatea românilor.

În acest an revista este editată în cadrul unui proiect al Primăriei Botoșani: „Revista Vatra Noastră Românească – punte culturală între municipiul Botoșani și comunitate”. Proiectul propune promovarea valorilor culturale locale prin articole dedicate unui număr de „10 personalități ale culturii și științei românești născute în județul Botoșani”. Promovarea este realizată sub autoritatea unui colectiv format din 15 scriitori și specialiști în domeniile: cultura și istoria neamului românesc.

In numărul recent apărut sunt omagiați: George Enescu, la 60 de ani de la trecerea în eternitate (articole semnate de Laurențiu Palade și Nicolae Virgil Sandu) și Mihai Eminescu, la 165 de ani de la naștere (un studiu semnat de Ion Coja).

Revista a fost prezentată în Botoșani în 26 iunie, cu prilejul sărbătoririi „Zilei Tricolorului” și distribuită în Republica Moldova și Ucraina, în prima decadă a lunii iulie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani