Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Patriarhul Daniel a sfințit Biserica Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea Zosin! Slujbă transmisă pe două ecrane uriaşe! - FOTO

Patriarhul Daniel a sfințit Biserica Izvorul Tămăduirii de la Mănăstirea Zosin! Slujbă transmisă pe două ecrane uriaşe! - FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Patriarhul a fost aşteptat ieri la poarta mănăstirii de sute de un sobor de preoţi dar şi de prefectul Costică Macaleţi, preşedintele CJ Botoşani Gheorghe Sorescu şi omul de afaceri Victor Mihalachi. Patriarhul s-a oprit câteva minute pentru a admira ceea ce s-a realizat după care a mers în interiorul mănăstirii şi a rostit câteva cuvinte, felicitându-l pe stareţ pentru ceea ce a realizat.

Porțile fastuosului lăcaș de cult de la Zosin s-au deschis, duminică dimineață, pentru mai bine de 4.000 de oameni veniți din mai mult județe ale țării pentru a asista la slujba de sfințire a Bisericii. Slujba va fi oficiata de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dar și alți ierarhi, preoți și diaconi.

În jurul orei 09.00, Prefericitul Daniel a oficiat slujba de sfințire a Bisercii cu Hramul Izvorul Tămăduirii și Duminica tuturor Sfinților Români. După sfințire a avut loc Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de pe un covor de flori. Patriarhul a anunțat credincioșii prezenți în curtea lăcașului de cult că pot trece prin altarul Bisericii proaspăt sfințite și să lase obolul lor întru mulțumire.

„Este o biserică frumoasă, la margine de drum. Ceea ce înseamnă că nu poţi să o treci cu vederea. Ea strigă: nu mă trece cu vederea, că sunt prea aproape de voi, trecătorii. Veniţi şi voi, să vedeţi cum se dobândeşte viaţa cea netrecătoare, şi anume în comuniunea sfinţilor, prin credinţă", a spus Preafericitul Daniel, sâmbătă seara, despre Mănăstirea Zosin.

În jurul orei 09.00, Prefericitul Daniel a oficiat slujba de sfințire a Bisercii cu Hramul Izvorul Tămăduirii și Duminica tuturor Sfinților Români. După sfințire a avut loc Sfânta Liturghie, care a fost oficiată de pe un covor de flori. Patriarhul a anunțat credincioșii prezenți în curtea lăcașului de cult că pot trece prin altarul Bisericii proaspăt sfințite.

Slujba a fost transmisă pe două ecrane uriaşe, aceasta pentru că, dată fiind afluenţa extraordinară de lume, puţini sunt cei care au putut vedea efectiv oficierea.

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani