Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Moment de cultură și emoție în prima zi a Festivalului „Zilele Nordului” 2015 – VIDEO/FOTO

Moment de cultură și emoție în prima zi a Festivalului „Zilele Nordului” 2015 – VIDEO/FOTO

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Cea de-a doua ediție a Zilelor Nordului a debutat joi, 6 august 2015, sub sloganul „Rădăcinile cresc”, cu manifestări simultane la Darabani și Mihăileni.

Bineînțeles că organizatorii Zilelor Nordului și-au propus ca și în acest an să continue munca de salvare și reamenajare a Casei Enescu de la Mihăileni. Proiectul Casei Enescu de la Mihăileni, inițiat acum câțiva ani de către Societatea Internațională „George Enescu” din Viena, Ordinul Arhitecților din România și Fundația Pro Patrimonio, își propune salvarea casei în care marele compozitor și-a petrecut parte din verile copilăriei și trasformarea ei într-o academie de muzică.

Festivalul a debutat joi cu evenimtele „Pe urmele lui Enescu” la Mihăileni, Liveni și Darabani, unde cvartetul Nuages susține trei concerte speciale în aceeași zi. Tot joi au loc, la Darabani, concertul Fanfarei Zece Prăjini în Parcul Central, vernisajul expoziției „Bucovina, tărâm de poveste”, semnată de Sorin Onișor și Dorin Sveduneac, la Muzeul Nordului și prima prezentare în Moldova a Duke of Edinburgh’s International Award, programul de dezvoltare a tinerilor inițiat de Familia Regală Britanică și patronat în România de către ASR Principesa Margareta.

„Acest Festival își propune să reenergizeze această regiune a nordului Moldovei și anume județele Botoșani, Suceava și Iași. Ne aflăm la primul eveniment al Festivalului „Zilele Nordului” ediția a II-a 2015, pentru a marca un nou progres în proiectul de salvare a Casei Enescu de la Mihăileni.”, declară Ștefan Teișanu, președintele asociației organizatoare a festivalului.

La evenimentul de joi de la Mihăileni, pe lângă spectatorii micului spectacol din fața Casei Enescu, au fost prezente și oficialități locale și județene. Alături de Laurențiu Barbacariu, primarul comunei Mihăileni și Constantin Răileanu, viceprimarul comunei Mihăileni, a fost prezent Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani, dar și primari din comunele învecinate, care au participă activ la acest proiect, respectiv Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia și Constantin Ciornodolea, primarul comunei Cândești.

„Iată-mă din nou la casa „legtă” de George Enescu, mă bucur să vă reîntâlnesc și sperăm să mai avem astfel de activități la care domnul primar să mă invite. Îi mulțumesc că se organizează astfel de lucruri aici la Mihăileni și sperăm ca reconstrucția casei să prindă contur și să fie din ce în ce mai frumoasă.”, a declarat Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani.

Sursa: DorohoiNews.ro

Vezi Galerie FOTO de la eveniment, Click AICI!

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani