Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lansare de carte și o conferință la Uvertura Mall Botoșani - „Inocenții” spectacol pentru conștiință

Lansare de carte și o conferință la Uvertura Mall Botoșani - „Inocenții” spectacol pentru conștiință

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Uvertura Mall, va fi gazda unei lansări de carte, joi 25 iunie 2015, începând cu ora 17:00, un „spectacol pentru constiinta” in care cuvantul (scris, rostit) se va ingemana cu imaginea fotografica (expusa, proiectata si "povestita"), incat omul sa-si redescopere fratia cu „raul, ramul”, cu ursul si furnica, precum si cu ceilalti oameni, redescoperind deopotriva statutul sau de parte a Marii Lucrari Divine, Natura.

De ce "arta angajata"?... Intrucat cred ca la aceasta vreme de criza – morala, inainte de toate - angajarea artei in educatie si, in general, in "sensibilizarea" copilului/tinerilor/publicului la problemele  grave si perene ale lumii, este o urgenta. Iar arta, prin frumosul formelor sale de exprimare, atinge.

Deopotriva stiu bine ca abia atingand anumite corzi de sensibilitate se poate indrepta un copil, un tanar, un om...o generatie, spre un ideal, spre acel "altceva" valoros prin "cale" si tinta, nu numai prin simpla notiune de "altceva"; caci lumea e mereu plina de un "altceva", mereu nou si mereu tot mai fara continut.

Nadajduiesc sa rezonati si cu argumentele care vor urma, ele nefiind deloc straine de CREDINTA; asta, desi blogul si site-ul nu au nimic explicit religios.
 
Asadar, site-ul va deveni complet operational in scurta vreme, insa si acum este "viu": sunt camere video de observatie a pasarilor (berze, soim dunarean, pasarele cantatoare).
 
Pe blog eu am inceput sa postez povestiri/eseuri (ilustrate cu fotografii proprii) din cartea mea "Inocentii Marii Terori"  (pe pe cate o voi lansa in 25 iunie la Botosani); “inocentii”: unii oameni, copiii, necuvantatoarele, Natura - eterna Lucrare Divina; “marea teroare”:  banul, lacomia, traiul inauntrul paradigmei lui “a avea”, in dauna lui “a fi”.

Imaginile adaugate textelor prind bine, insa numai imaginile, fara text, nu spun intotdeauna mare lucru,  sau nu spun intotdeauna adevarul in mod explicit si persuasiv.
 
De doua ori pe saptamana adaug cate o povestire (pilda), precum si fotografiile adecvate, ceea ce va face ca aceasta carte electronica ilustrata sa creasca vizibil de la o saptamana la alta.
     
Totul este facut, asadar, in ideea mai inainte enuntata: „trezirea" omului la compasiune, credinta, viziune, atitudine si actiune. Inainte de toate fiind vorba  de actiunea inauntrul constiintei sale: trecerea de la paradigma lui "a avea",  la cea a lui "a fi".  O utopie urgenta, necesitand insa rabdare.

Vom posta in viitoarea expozitie foto-literara virtula imagini (ale prietenului meu, Cristian Ilea, ale mele)  si le vom insoti cu texte literare scurte, ca sa nu solicite prea mult atentia vizitatorului. Astfel, expozitia virtuala se va mari si va "intineri" mereu (cum face acum cartea).

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani