Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ibănești: Proiectul „Prin credință ne îmbogățim cultura generală și ne cunoaștem istoria străbună”

Ibănești: Proiectul „Prin credință ne îmbogățim cultura generală și ne cunoaștem istoria străbună”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Grupul de cateheză al parohiei „Înălțarea Domnului” Ibănești a încununat activitățile desfășurate în cadrul parohiei cu o frumoasă călătorie prin lumea credinței și a istoriei pe care ținuturile Neamțului le descoperă la tot pasul.  

Cu câteva săptămâni  înainte ca glasul cristalin al clopoțelului să deschidă noul an școlar, 35  de copii de toate vârstele care s-au implicat activ în viața parohiei, au participat la o frumoasă excursie organizată de coordonatorii grupului de cateheză: pr. Berechea Ovidiu, prof. Berechea Mihaela, prof. Vitcu Andrei, ref.cult. Aiacoboaie Viorel și Aiacoboaie Mihaela.  

Copiii împreună cu coordonatorii s-au rugat la mănastirile Neamț, Secu și Sihăstria, au călatorit în fascinanta lume a lui Creangă, vizitând casa memorială și ansamblul muzeal de la Humulești și au făcut o incursiune prin istoria străbună, printre zidurile cetăților Suceava și Neamț unde au descoperit frânturi din paginile de istorie a acestor ținuturi.

A fost o experiență inedită și totodată binevenită prin care copiii și-au întărit credința și și-au îmbogățit cultura generală.

Copiii participanți împreună cu coordonatorii proiectului mulțumesc  oamenilor cu suflet mare care au sponzorizat această călătorie: domnului primar ing. Romica Magopeț care a decontat costurile cu transportul și domnului Carp Sorin om de afaceri local care a sponzorizat cu suma de 500 RON celelalte cheltuieli aferente călătoriei (biletele de intrare, masa de prânz etc.)

Primarul comunei Ibănești, dl. ing. Romică Magopeț îi felicită pe organizatori pentru faptul că „Prin această acțiune spiritul credinței este înălțat. Sufletul este liber să aibă curaj în credință. Curajul este sentimentul care învinge frica pentru că lumea este a celor care au curaj. Felicit organizatorii și inițiatorii acestei acțiuni înălțătoare și îi asigur de tot sprijinul meu și în acțiunile viitoare.”

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani