Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Copălăul intră în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de usturoi din lume. Vezi cât s-a muncit la funia istorică din usturoi!

Copălăul intră în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă cunună de usturoi din lume. Vezi cât s-a muncit la funia istorică din usturoi!

O familie din localitatea botoşăneană Copălău şi-a dorit ca de sărbătoarea comunei să ajungă în Cartea Recordului. Învăţătoarea Cătălina Mursa (36 de ani) a decis să facă o cunună de usturoi-gigant. După aproape trei luni de trudă şi peste 300 de kilograme de usturoi consumate, funia a fost terminată la sfârşitul săptămânii trecute.

A fost măsurată şi are exact 304 metri lungime. Oficialităţile spun că a fost depăşit recordul mondial cu 50 de centimentri. „Este cu certitudine cea mai lungă funie de usturoi din lume. Ne-am interesat şi recordul mondial era deţinut de un fermier din Ungaria cu o cunună de usturoi de 254 de metri. A noastră are 304 metri şi este demnă de cartea recordurilor“, spune Ciprian Ivanov, primarul din Copălău.

Totodată edilul vrea să înscrie cununa gigant în Cartea Recordurilor, dar şi la World Academy Awards din Statele Unite. Deşi autorităţile locale n-au avut fonduri pentru a aduce un expert de la Cartea Recordurilor, primarul spune că s-a ajuns la o soluţie de compromis. „Costurile cerute erau uriaşe şi a fost acceptată soluţia ca un inginer cadastral să ofere o adeverinţă cu măsurătoarea oficială, să adăugăm poze şi un video şi să trimitem şi la Cartea Recordurilor şi în Statele Unite“, a detaliat Ivanov.

Învăţătoarea care a realizat cununa spune că a muncit zi şi noapte alături de familie. „Ideea mi-a venit în 2004 tot la un festival al usturoiului, dar manifestarea a fost suspendată. Când a fost reluată, am început prima dată singură să împletesc. Apoi a venit şi soţul şi cei doi copii mai mari de 9 şi 13 ani. În ultima săptămână am muncit zi şi noapte să terminăm“, spune învăţătoarea. Citiți integral pe adevarul.ro.

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani