Cerc misionar pastoral la Biserica „Înălțarea Domnului” Ibănești - FOTO

Cerc misionar pastoral la Biserica „Înălțarea Domnului” Ibănești - FOTO

Biserica „Înălțarea Domnului” din comuna Ibănești a fost sâmbătă, 30 mai 2015, gazda unui cerc misionar pastoral deosebit, dedicat „Pomenirii celor adormiți”.

 
Alături de Preacucernicii părinți invitați (pr. Mihai Bogdan, pr. Aroșoaie Alin, pr. Budacă Teodor, pr. Olteanu Irinel, pr. Perju Octav), preacuviosul părinte paroh Berechea Ovidiu a oficiat Sfânta Liturghie, după care a fost săvârșită slujba de pomenire a celor trecuți la veșnicie.
 
Evenimentul a adus în atenția credincioșilor alte două momente semnificative: Înălțarea Domnului – Ziua eroilor și Anul vetereanilor de război.
 
Prezent la această manifestare religioasă, alături de membri ai administrației locale ibăneștene, Primarul comunei Ibănești, dl. ing. Romică Magopeț a nuanțat în cuvântul său:
 
„Mă bucur că sunt astăzi alături de dumneavoastră. Astăzi cu toții suntem mai aproape de Dumnezeu de aceea, această zi este foarte importantă pentru noi toți. (...)Importantă este înțelegerea și credința, de aceea este important să ascultăm, să înțelegem și nu să ripostăm, să fim precum frații. Gândul meu este mereu la dumneavoastră. Lucrurile se pot schimba, dacă avem credință iar cuvintele trebuie să devină fapte. Cuvintele pe care le spunem devin casa noastră, de aceea trebuie să ne purtăm cuviincios. În Biserica Ortodoxă Română sărbătoarea Înălțării Domnului este și ziua de pomenire a eroilor neamului. FĂRĂ apartenența la neam, la istorie, devenim mai săraci, mai datori. Înălțarea are semnificația trecerii lui Iisus la Domnul în viață veșnică, după ce a învins moartea prin patimile crucii. Și eroii au învins moartea prin curaj și demnitate și s-au sacrificat pentru binele țării. Prin H.G. 1222 ziua de 29 aprilie a fost declarată Ziua veteranilor de război, în semn de recunoștință și omagiu pentru meritele de pe câmpul de luptă. Anul 2015 – anul veterenilor de război – este dedicat și sărbătorii a 70 de ani de la încetarea celui de al II-lea Război Mondial. Ei sunt un simbol al jertfei pentru binele națiuii. Au luptat pentru libertate, pentru România., pentru Ibănești. Noi avem datoria să-i amintim și să-i prețuim. Asta am făcut astăzi aici. Vă mulțumesc!”
 
Părintele paroh Berechea Ovidiu a mulțumit tuturor pentru participarea la acest eveniment cu triplă semnificație, menționând că întreaga manifestare a însemnat un prilej de bucurie pentru întreaga comunitate.
 
Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la monumentele eroilor și sfințirea mormintelor.
Stirea anterioara

„Pro Dance” Botoşani - Concursul Naţional de Dans „Tărâmul Dansului” Ediţia a IX -a

Stirea Urmatoare

Autorități puse în alertă după ce un copil a rămas blocat într-un apartament din Dorohoi. Pompierii au intervenit cu autoscara - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.