Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce NU este bine să faci pe 7 ianuarie de SFÂNTUL IOAN

Ce NU este bine să faci pe 7 ianuarie de SFÂNTUL IOAN

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Cultura

Sfântul Ioan Botezătorul este cunoscut drept ultimul prooroc din Vechiul Testament ce a anunțat venirea Mântuitorului. Cel mai important mesaj pe care îl transmitea era: „Pocăiți-vă, că s-a apropiat împărăția cerurilor!”. Așadar, e bine ca în ziua de Sfântul Ioan să îi urmăm cuvântul și să ne căim de păcate, să ne rugăm Domnului și să îi cerem iertarea.

Însă, iată ce NU e bine să faci de Sfântul Ioan.

Este o sărbătoare marcată cu o cruce roșie în calendarul ortodox, astfel că, asemenea tuturor sărbătorilor mari, de Sfântul Ioan nu se spală, nu se lucrează, nu se face curat.

Pe de altă parte, se spune că pe 7 ianuarie e bine să petreci. Cine NU se bucură în această zi va fi TRIST tot anul!

Totuși, la petrecere (care este, de regulă, închinată celor ce poartă numele Sfântului Ioan / Sfântului Ion) NU SE BEA VIN ROȘU – băutura amintește de martirajul Sfântului Prooroc Ioan, care a murit în numele credinței sale. Se bea vin alb, sfințit întâi la biserică.

NU e bine să eviți petrecerea pentru că, prin această sărbătoare, se spune că Dumnezeu ferește gospodăriile de foc și de fiare sălbatice.

În ziua Sfântului Ioan NU SE STINGE CANDELA! Se spune că arde în această perioadă pentru a aduce bunăstare în familie, iar membrii să ia doar decizii înțelepte.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Cultura: Alte articole din Botosani