Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Staţie nouă de tratare a apei, pusă în funcţiune în oraşul botoșănean Ştefăneşti

Staţie nouă de tratare a apei, pusă în funcţiune în oraşul botoșănean Ştefăneşti

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Locuitorii a două oraşe, a 11 comune din judeţul Botoşani şi a două comune din judeţul Iaşi vor beneficia de servicii de furnizare a apei potabile de mai bună calitate, după ce societatea comercială Nova Apaserv a pus în funcţiune o nouă staţie de tratare în oraşul Ştefăneşti. Investiţia, care se ridică la 19,3 milioane de lei, a fost realizată în baza unui proiect european implementat de operatorul de apă, care a prevăzut „Extinderea şi reabilitarea Staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti".

Potrivit directorului Nova Apaserv, Gabriel Cîrlan, staţia de tratare asigură debitul necesar cerinţelor de alimentare cu apă potabilă ale oraşelor Ştefăneşti şi Săveni, a comunelor Truşeşti, Mihălăşeni, Hăneşti, Vlăsineşti, Durneşti, Româneşti, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni, Albeşti, Todireni, precum şi a două comune din judeţul Iaşi, Andrieşeni şi Bivolari. „Calitatea apei potabile furnizate în reţea va corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană", a afirmat Gabriel Cîrlan.

„Extinderea şi reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile Ştefăneşti" constituie una dintre componentele fundamentale ale Proiectului Major "Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani" - proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, a cărui implementare este coordonată de către societatea comercială Nova Apaserv Botoşani. AGREORES

Sursa: administratie.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani