Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Şefii din Primăria Botoşani vor fi obligaţi să depună declaraţii de integritate

Şefii din Primăria Botoşani vor fi obligaţi să depună declaraţii de integritate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a declarat, în urma unei consultări cu prim-procurorul judeţului Botoşani, Raluca Stâncescu, că va solicita angajaţilor cu funcţii de conducere din cadrul Primăriei să semneze o declaraţie pe proprie răspundere privind îndeplinirea criteriilor de integritate şi neimplicare în dosare de corupţie, se arată într-un comunicat semnat de primar. Pentru a da exemplu subordonaţilor săi, şeful administraţiei botoşănene a fost primul care a semnat declaraţia.

„Am discutat cu doamna prim-procuror şi am ajuns la concluzia că semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere privind integritatea reprezintă o garanţie suficientă că cei care lucrează cu mine nu sunt şi nu au fost implicaţi în acte de corupţie. Consider că e foarte important faţă de comunitatea noastră ca Primăria să fie o instituţie curată în care oamenii să poată avea încredere. De aceea, am semnat primul această declaraţie şi voi face acest demers cu toţi şefii din instituţie pentru a putea susţine acel principiu de 'Corupţie Zero' în Primăria Municipiului Botoşani", a declarat Ovidiu Portariuc.

Primarul a mai precizat că textul declaraţiei pe proprie răspunde este aproape identic cu cel din declaraţiile semnate de miniştrii Guvernului Cioloş. "Criteriile menţionate în declaraţiile miniştrilor noului Cabinet reflectă, de fapt, cererile tinerilor care au protestat în urma tragediei de la Colectiv, atât în Bucureşti, cât şi în Botoşani. Mi se pare, deci, normal să aplicăm acelaşi model şi la nivelul administraţiei locale din municipiul nostru", a subliniat primarul.

Declaraţia propusă de Ovidiu Portariuc prevede printre altele faptul că funcţionarii nu au fost implicaţi în acte de corupţie, nu au obţinut avantaje nejustificate, nu sunt în conflict de interese şi nu au fost membrii ai fostei nomenclaturi sau ai Securităţii.

Conform prevederilor legale, semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere reprezintă un angajament cu valoare juridică pentru semnatarul cu privire la cele declarate. Sursa: agerpres.ro





ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani