Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Seară culturală la Botoșani pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Seară culturală la Botoșani pentru comemorarea victimelor Holocaustului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat cã s-a întâlnit cu rabinul Iosef Wasserman, reprezentantul pentru România al Asociației Parlamentare din Israel pentru pãstrarea memoriei Holocaustului și a stabilit sã organizeze în iulie anul viitor o Searã Culturalã pentru comemorarea evreilor cu ocazia împlinirii a 76 de ani de la Pogromul de la Dorohoi, în cadrul acțiunii Marșul Vieții, eveniment care are loc în fiecare an la Auschwitz.

„În contextul creșterii intensitãții acțiunilor radicale, a extremismului și a discursului care îndeamnã la urã, este important sã arãtãm cã noi suntem toleranți și ne dorim sã fim în bune relații cu semenii noștri. Numai prin solidaritate și înțelegere putem combate antisemitismul, xenofobia și discriminarea. De aceea, Holocaustul nu trebuie uitat și avem nevoie de respect și înțelegere pentru a construi o comunitate bazatã pe diversitate și libertate”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

În cadrul Serii Culturale care va fi organizatã în municipiul Botoșani, cu ocazia comemorãrii victimelor Holocaustului vor participa mai mulți artiști din România și Israel care vor susține o serie de momente muzicale. Evenimentele din programul Marșul Vieþii se constituie într-un program educativ internaþional despre istoria Holocaustului și reprezintã un omagiu pentru curajul supravietuiþorilor de a-și reconstitui viaþa în pofida amintirilor trecutului.

La aceste acțiuni, va participa un grup format din 200-300 de israelieni care vor fi reprezentanți în România de deputații Avraham Poraz și Colette Avital. Aceștia se vor deplasa la Iași pentru a lua parte la o ceremonie religioasã de comemorare a victimelor Holocaustului la Cimititul Evreiesc. Apoi, vor ajunge în județul Botoșani une vor organiza Marșul Vieții la Dorohoi și Seara Culturalã în municipiul Botoșani. Programul se va încheia cu organizarea Marșul Vieții la Iași pentru comemorarea victimelor progromului.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani