Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Proiect nou: Botoșănenii plecați în străinătate, sunt așteptați să-și deschidă afaceri de mii de euro

Proiect nou: Botoșănenii plecați în străinătate, sunt așteptați să-și deschidă afaceri de mii de euro

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest au prezentat miercuri, la Botoşani, un proiect pentru stimularea atragerii persoanelor plecate peste hotare, în a deveni antreprenori acasă. La această ședință au luat parte primari sau alți reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din județ.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a menționat că acest proiect este un pas important pentru botoșănenii plecați peste granițele țării. „Este un moment important pentru toți cetățenii care dintr-un motiv sau altul au plecat din țară în căutarea unui trai mai bun. Foarte mulți au plecat nu de bine din țară, ci pentru a găsi soluții. Drept pentru care acest proiect îl consider foarte bun pentru a face un pas în aducerea specialiștilor acasă să-și dezvolte propria afacere și să aducă un plus județului Botoșani”, a spus Dorin Birta, vicepreședinte Consiliul Județean.

Proiectul „ReCONNECT Diaspora” este coordonat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. Bugetul total al programului este de 8,4 milioane de lei, scrie botosaneanul.ro.

Directorul asociației a atras atenția că, cei mai mulți români plecați în străinătate provin din Regiunea Nord-Est „Proiectul își propune să susțină întoarcerea acasă a românilor acasă, o reîntoarcere activă. Cei plecați pot veni prin deschiderea unei afaceri nonagricole în țară. Se va acorda finanțare pentru 30 de noi afaceri deschise în mediul urban de către cetățeni români, care au lucrat sau au studiat în ultimele 12 luni în străinătate”, Alina Popa, director Asociația Intercomunitară Euronest.

Botoșănenii se pot întoarce și din țările care nu sunt membre ale Uniunii Europene. Se vor evalua planuri de afaceri ale doritorilor, iar 30 din ele vor primi o finanțare de până la 40.000 de euro.

Cei care nu se pot înscrie în acest program sunt tinerii Neets, adică persoanele care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani