Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul Portariuc şi-a angajat un consilier anchetat într-un dosar al clanului Cordunenilor

Primarul Portariuc şi-a angajat un consilier anchetat într-un dosar al clanului Cordunenilor

Primarul municipiului Botoşaniul, Ovidiu Portariuc, a luat o decizie care şochează opinia publică. Acesta şi-a angajat, cu puţin timp înainte de plecarea în Statele Unite ale Americii, un consilier personal care este anchetat într-un dosar al clanului Cordunenilor din Iaşi.

Este vorba de Sorin Mihail Rîznic, care a fost trimis în judecată, în iunie 2010, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la înşelăciune, cu un prejudiciu de 132.172 lei.

Potrivit procurorilor, Rîznic a racolat, în 2008, mai multe persoane cărora le-a întocmite documente false de venit pentru solicitarea unor credite frauduloase. Banii ajungeau la membrii clanului Corduneanu.

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a vedea gradul de implicare a consilierului său în „afacerile” anchetate de procurorii DIICOT.

 „Dacă se confirmă informaţiile, îl voi demite imediat. De acum înainte, la orice angajare voi cere avizul Poliţiei sau al SRI”, susţine Portariuc.

Sorin Mihail Rîznic se consideră nevinovat. El spune că numele său a fost asociat nefericit cu clanul Cordunenilor.

 „Nu s-a petrecut nimic care să îmi afecteze libertatea, în afară de faptul că a apărut în ziar numele meu alături de alte nume”, a spus Rîznic.

El menţionează că în momentul angajării a depus la dosar un cazier judiciar, în care nu era trecută nicio faptă penală. În mod evident, faptele nu puteau fi trecute în cazier, atâta timp cât dosarul finalizat de DIICOT se află pe rolul instanţei. Din 2010 până în prezent, acesta este în lucru la Tribunalul Maramureş, fiind strămutat la solicitarea procurorilor de criminalitate organizată.

Sorin Mihail Rîznic, a cărui soră, Elisabeta Văideanu, este director economic în Primăria municipiului Suceava, a încercat, în urmă cu câteva luni, să ajungă la conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Suceava, dar și pe funcția de administrator public al județului Suceava, însă a picat concursurile organizate de administrațiile din județul vecin.

Respins acolo, el i-a fost recomandat primarului Portariuc, care l-a angajat fără nicio reținere, fără a verifica trecutul acestuia.

Sursa: BotosaniNews.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani