Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul  Portariuc a dispus verificarea tuturor angajaților din Primărie

Primarul Portariuc a dispus verificarea tuturor angajaților din Primărie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

După ce a angajat un consilier cercetat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), primarul Ovidiu Portariuc a anunțat  că va dispune verificarea integrității tuturor angajaților din Primărie.

„Imediat cum mă voi întoarce în țară, voi dispune o verificare a tuturor angajaților din Primărie și în special a celor care dețin funcții de conducere. Voi avea o discuție cu fiecare dintre ei, dar mă voi baza și pe informațiile pe care le voi solicita instituțiilor abilitate, începând de la Poliție sau Parchet și până la serviciile de informații. În final voi prezenta public rezultatele acestor verificări”, a declarat primarul.

Aceleași verificări vor fi făcute și pentru persoanele care vor dori în viitor să ocupe o funcție în Primărie. Pe lângă solicitarea cazierului judiciar, viitori angajați vor trebui să treacă printr-un filtru de verificări privind integritatea și compatibilitatea cu funcția vizată. În acest sens, Primăria Botoşani va solicita altor instituții ale statului să infirme existența unor anchete sau altor proceduri judiciare aflate în derulare în legătură cu persoana respectivă. Primarul a solicitat deja direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei să pregătească procedura de verificare în cazul viitoarelor angajări.

„Vom avea o atitudine preventivă în ceea ce privește integritatea viitorilor angajați. Decât să angajăm pe cineva și să constatăm după aceea că are probleme cu justiția, mai bine facem verificările înainte, astfel încât în Primărie să ajungă doar cei cărora nu li se poate reproșa nimic din acest punct de vedere”, a explicat primarul.

Sursa: Monitorul de Botosani


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani