Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul Dumitru Chelariu vrea regionalizare chiar dacă comuna Pomârla va dispărea

Primarul Dumitru Chelariu vrea regionalizare chiar dacă comuna Pomârla va dispărea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Tema regionalizării în perioadă guvernării Boc, era un subiect mult discutat, au fost păreri pro şi contra, se vorbea că nu vor mai fi comune şi oraşe mai mici de 10.000 de locuitori dar până la urmă nu s-a mai întâmplat nimic.

Acum unii primari regretă că nu s-a realizat acea regionalizare deoarece nu vor avea acces la prea multe fonduri europene iar dezvoltarea mult aşteptată nu se va întâmpla.

„S-a uitat de acea regionalizare, de îmbunătăţirea modului de abordare a administraţiei locale. Sunt atâtea comune mici care nu îşi justifică existenţa. Eu nu am nicio problemă în ceea ce priveşte regionalizare şi a se aduce un pic de performanţă prin unirea mai multor administraţii locale şi pentru a deveni mai performant în cea ce priveşte dezvoltarea. În condiţiile actuale, continuăm să fim la mâna celor de sus care ne dau câte o picătură în funcţie de conjunctură. Nu vom mai vorbi de proiecte care să vină în sprijinul dezvoltării regiunii. La canalizare, în mediul rural, suntem la 2% iar la grădiniţe suntem la sub 10% din necesar. La drumuri comunale suntem la 18%”, a declarat pentru btonline.ro, Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani