Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primăria Botoşani vrea să dubleze impozitele pentru clădirile - monumente istorice care nu sunt întreţinute

Primăria Botoşani vrea să dubleze impozitele pentru clădirile - monumente istorice care nu sunt întreţinute

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Primăria municipiului Botoşani intenţionează să dubleze, de la 1 ianuarie 2016, impozitul pe clădirile care sunt incluse pe lista monumentelor istorice şi care sunt abandonate sau care nu sunt întreţinute de proprietari, a anunţat, marţi, viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, noul nivel al impozitului pe clădirile monumente istorice abandonate este inclus în proiectul de hotărâre al Consiliului Local privind taxele şi impozitele pe anul viitor. „Am propus, pentru că s-a modificat şi legislaţia în acest sens, pentru imobilele declarate monumente istorice dublarea impozitului pentru acele clădiri care nu sunt întreţinute şi păstrate într-o formă care să permită transmiterea acestor clădiri şi generaţiilor următoare, indiferent de proprietarul care le administrează", a afirmat Andrei.

Impozitul va varia în funcţie de zona în care se află imobilul. Celelalte impozite pe clădiri şi pe terenuri, dar şi pe mijloacele de transport vor rămâne la nivelul celor din 2015. Sursa: agerpres.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani