Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, ales vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a întrunit luni, 19 decembrie 2016, la Suceava, în incinta Muzeului de Istorie Bucovina.

Pe agenda ședinței au fost decizii importante, care au avut în vedere aprobarea sistemului de obiective al Agenției pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, regulamentului de organizare și functionare, bugetului de venituri și cheltuieli, dar și informări privind stadiul implementării Programului Operațional Regional, Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice și activitatea recentă de dezvoltare a afacerilor.

A fost aprobată participarea în 2017 a Regiunii Nord-Est la Târgul International de Investiții Expo Real Munchen Germania și la Forumul Economic de la Krynica din Polonia, cu o delegație formată din ADR
Nord-Est și consiliile județene. Pentru a consolida imaginea regiunii, s-a aprobat și dezvoltarea, prin intermediul ADR Nord-Est, a unui brand regional.

ADR Nord-Est a propus înființarea și funcționarea unui Centru de sprijin pentru antreprenoriat (HUB de Afaceri) la Piatra Neamț, această infrastructură oferind servicii pentru tinerii talentați, companii și
comunitate, creând un ecosistem prietenos, în care antreprenorii vor lucra împreună. Inițativa se dorește a fi un model pentru întreaga regiune și s-a bucurat de sprijinul Primăriei și al Consiliului Județean Neamț.

Un alt punct pe ordinea de zi, aprobarea mecanismului de activare a Consorțiului Regional de Inovare este necesară pentru a pune în operă Axa1 din POR- Transfer Tehnologic, al cărei mecanism de programare implică identificarea nevoilor de servicii de transfer tehnologic, prioritizarea și selecția proiectelor ce vor fi finanțate.

Finalul ordinii de zi a fost rezervat alegerii noului președinte și noului vicepreședinte al CDR Nord-Est, conform regulamentului de organizare și funcționare, pentru un mandat de un an. Astfel, Președinte a fost ales Gheorghe Flutur, Președintele CJ Suceava, iar Vicepreședinte, Costică Macaleți, Președintele CJ Botoșani, potrivit unui comunicat al ADR Nord Est.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani