Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Prefectul Dan Nechifor: Evoluţia numărului de îmbolnăviri de hepatită arată că focarul este aproape stins

Prefectul Dan Nechifor: Evoluţia numărului de îmbolnăviri de hepatită arată că focarul este aproape stins

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul judeţului a convocat joi, 5 mai, o întâlnire a reprezentanţilor principalelor instituţii implicate în gestionarea focarului de hepatită din cartierul Parcul Tineretului, ocazie cu care a dispus ultimele măsuri pentru stingerea cât mai urgentă a acestuia.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut, în primul rând, să ştie dacă în blocurile 135 şi 140 s-au făcut reparaţiile necesare pentru asigurarea alimentării cu apă şi a igienei din grupurile sanitare comune. Directorul adjunct al societăţii Locativa a explicat, astfel, că pentru ambele imobile s-au reparat instalaţiile din subsoluri, s-au evacuat dejecţiile, asigurându-se dezinfecţia şi deratizarea. În plus, în blocul de la nr. 135 s-au reparat şi înlocuit instalaţiile şi uşile grupurilor sanitare, dotându-se inclusiv cu gresie şi faianţă.

„Pentru celălalt imobil mai sunt de făcut reparaţii la una dintre coloane, după care se va repeta dezinsecţia şi etapa de deratizare de la subsol.”, a spus Florinel Gornea.

Prefectul Dan Nechifor a solicitat specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) să continue consilierea pe probleme de igienă, atât la domiciliu, cât şi în şcolile unde învaţă elevii afectaţi de virus, explicând că, până la stingerea definitivă, focarul rămâne sub supraveghere.

Conform datelor centralizate de DSP până la această dată au fost înregistrate 50 de cazuri de îmbolnăvire prin HVA, 36 dintre acestea fiind pe segmentul de vârstă 5-14 ani. Doctorul epidemiolog Ecaterina Chihaia a explicat că perioada de incubaţie este, pentru acest virus, între 15 zile şi 3 luni. „Focarul a debutat în luna februarie, motiv din care încă se mai constată îmbolnăviri. Însă la această oră mai sunt internaţi doar 3 copii cu diagnosticul HVA.”, a precizat specialistul.

„Ştiu că s-au făcut toate vaccinările necesare şi, ca atare, focarul ar trebui să se stingă în perioada imediat următoare. Până atunci, însă, vă rog ca situaţia să fie supravegheată în continuare.”, a solicitat prefectul Dan Nechifor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani