Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Modern Calor va contesta amenda aplicată de Garda de Mediu

Modern Calor va contesta amenda aplicată de Garda de Mediu

Reprezentanții societății Modern Calor au anunțat că vor contesta amenda în cuantum de 70.000 de lei aplicată, vineri, de comisarii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu. Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu, amenda a fost aplicată pentru degajarea de substanțe periculoase în aer.

Redăm mai jos comunicatul de presă remis de societatea Modern Calor:

„Referitor la incidentul semnalat săptamâna trecuta, în urma căruia Garda Națională de Mediu a sancționat societatea Modern Calor SA, facem următoarele precizări:

Siguranța cetățenilor municipiului Botoșani nu a fost pusă nici un moment în pericol.
Societatea Modern Calor SA a depozitat în rezervoarele sale o cantitate de aproximativ 13 000 de tone de păcură aparținând Agenției Naționale a Rezervelor Statului.

Începând cu luna aprilie a anului 2015, ANRS a vândut păcura, în acest moment mai fiind de livrat către cumpărători aproximativ 2 000 de tone. Pentru a fi încărcat în cisterne, combustibilul respectiv trebuie fluidizat prin încălzire, operațiunea fiind făcută cu instalațiile S.C. Modern Calor S.A., supravegheate permanent de personalul de exploatare.

Întrucât încălzirea s-a făcut cu abur la 120-140 de grade Celsius, nu a existat niciodată pericol de explozie, fapt confirmat atât de conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, cât și de Fișa cu date de securitate, atașată prezentei.

Operațiunea de încălzire necesita un timp mai îndelungat și a fost continuată pe parcursul a mai multor zile. Procedura de încălzire a păcurii pentru opreațiunile de încărcare descărcare este una normală și obligatorie.

SC Modern Calor SA va contesta procesul verbal de contravenție, întrucât nu există o determinare a tipului și cantității de gaze care ar fi produs presupusa poluare.”

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani