Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Întâlnire pe dezvoltare rurală la Prefectura Botoșani

Întâlnire pe dezvoltare rurală la Prefectura Botoșani

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul Costică Macaleţi a făcut un apel către primarii din judeţ pentru preluarea şi transmiterea informaţiilor privind proiectele ce pot fi finanţate din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Noul ciclu financiar aduce o serie de noutăţi, parte dintre acestea fiind prezentate la Prefectură în cadrul unei întâlniri organizate miercuri, 11 martie. Reducerea unor etape de achiziţie, renunţarea la proiecte integrate şi faptul că o primărie poate depune oricâte proiecte, fără plafon deocamdată, sunt câteva dintre acestea. Totodată, proiectele se vor depune on-line şi pe tot parcursul anului, cu sesiuni de evaluare lunare.

„Primăriile pot accesa măsurile referitoare la infrastructura rutieră, cea a sistemelor de apă şi canalizare, la infrastructura şcolară şi socială, proiecte pentru modernizarea sau realizarea de drumuri agricole, pentru restaurarea monumentelor de patrimoniu dar şi a aşezămintelor monahale.”, a explicat Mihai Hrab, reprezentant al Oficiului Judeţean pentru Investiţii în Mediul Rural.

Ghidurile pentru accesarea fondurilor pe PNDR sunt în dezbatere şi pot fi accesate pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, acestea referindu-se şi la investiţiile în exploataţiile agricole, instalarea tinerilor fermieri, la funcţionarea GAL-urilor, dar şi la un nou subprogram – cel al exploataţiilor pomicole.

„Domnilor primari, vă rog să transmiteţi către tinerii fermieri informaţiile, să-i sprijiniţi, pentru că de ei depinde bugetul comunei, la ei apelaţi când aveţi nevoie de sponsorizări sau în situaţii de urgenţă. Dezvoltarea judeţului va depinde în mare măsură de fondurile europene iar dumneavoastră puteţi ajuta pentru că Botoşaniul e departe de Bucureşti.”, a explicat prefectul judeţului.

[gallery link="file" columns="4" orderby="title"]


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani