Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Întâlnire de proiect UNICEF la Prefectura Botoșani „Prima prioritate: niciun copil invizibil”

Întâlnire de proiect UNICEF la Prefectura Botoșani „Prima prioritate: niciun copil invizibil”

Instituția Prefectului Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani și Reprezentanța UNICEF România vor organiza în data de 10 septembrie 2015, începând cu ora 10:00 la Instituția Prefectului – județul Botoșani (Sala Nicolae Iorga) o Întâlnire in cadrul Proiectului demonstrativ „Prima prioritate: niciun copil invizibil!”.

Proiectul s-a desfășurat în 8 județe din Nord Estul țării, printre care și județul nostru, si a vizat situaţia copiilor 'invizibili' care în familiile, comunităţile şi societăţile lor, ies din atenţia guvernelor, donatorilor, societăţii civile, mass-media şi chiar a altor copii’ (UNICEF, 2006, p. 35), principalul obiectiv fiind creşterea accesului acestora la servicii sociale.

Proiectul demonstrativ a urmărit o schimbare de paradigmă în ceea ce privește organizarea și furnizarea serviciilor la nivel comunitar, mai ales în zonele rurale dezavantajate, prin implementarea unui model de pachet minim de servicii, care este concentrat pe prevenirea vulnerabilităților. Proiectul a fost implementat din anul 2011 și se încheie în luna septembrie a acestui an.

La această activitate sunt invitați să participe toți primarii din județul Botoșani alături de reprezentanți UNICEF România, reprezentanți ai Instituției Prefectului, un specialist din partea Centrului de Politici și Servicii de Sănătate, parteneri județeni de implementare: DGASPC Botoșani și DSP Botoșani.

Întâlnirea va include:
1) prezentarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului demonstrativ „Prima Prioritate: Niciun copil invizibil!”;
2) aplicația și platforma online Aurora, ca instrument de identificare a vulnerabilităților, monitorizare și management de caz;
3) promovarea posibilității de implementare progresivă a serviciilor comunitare de bază prin identificarea unor oportunități de finanțare prin fonduri structurale sau alți finanțatori (fonduri norvegiene, elvețiene), altele; precum și
4) o sesiune de întrebări și răspunsuri.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani