Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Două focare de rujeolă în județ! Prefectul cere campanii masive de informare a populației

Două focare de rujeolă în județ! Prefectul cere campanii masive de informare a populației

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a cerut reprezentanților Direcției de Sănătate Publică o implicare mai mare în derularea campaniei de vaccinare a copiilor împotriva rujeolei. Șlincu a amintit de cazul bebelușului de 11 luni, mort de rujeolă, și a cerut ca această campanie de informare a populației asupra riscurilor nevaccinării copiilor să aibă loc din poartă în poartă.

Asta după ce directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Teodor Ferariu, a spus că mulți dintre părinți refuză, în continuare, vaccinarea copiilor și că gradul de acoperire cu vaccin este undeva la 50%.

„Noi suntem într-o continuă campanie de informare folosindu-ne de asitenții comunitari, medicii de familie, dar părinții refuză vaccinare. Va trebui să încercăm încă o dată. Părinții nu înțeleg că pot apărea complicații”, a spus directorul DSP Botoșani.

El a precizat că în județ există două focare de rujeolă în evoluție, respective în municipiul Botoșani și la Balta Arsă.

„Vă rog să analizați posibilitatea să vedeți cum vă putem ajuta, noi, Instituția Prefectului, celelalte instituții publice deconcentrate, autoritățile publice locale, să facem o campanie la nivel de județ de conștientizare a părinților asupra riscurilor la care supun copiii. Mergeți din poartă în poartă”, a precizat prefectul.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani