Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Atenţie, şoferi! Traficul rutier s-ar putea închide pe drumurile din Suceava, din cauza ninsorilor

Atenţie, şoferi! Traficul rutier s-ar putea închide pe drumurile din Suceava, din cauza ninsorilor

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a avertizat, joi, populaţia ca în următoarele două zile, pe perioada avertizării cod galben de ninsoare, să evite călătoriile, iar dacă acestea sunt absolut necesare să fie pregătită cu tot ce este necesar în caz de înzăpezire.

Prefectul a arătat că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică cod galben pentru 18-19 ianuarie, conform căreia în judeţul Suceava va ninge, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar în zona montană va ninge abundent şi vântul va sufla tare cu peste 90 km/h viscolind şi spulberând zăpada.

„Având în vedere avertizarea meteorologică recomandăm populaţiei să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de înzăpezire şi să se informeze înainte de a pleca despre situaţia drumurilor", a precizat prefectul judeţului Suceava.

El a mai spus că a solicitat tuturor primăriilor din judeţ instituirea serviciului de permanenţă.

Sinescu a mai cerut, în cadrul Comandamentului de iarnă, ca persoanele care au nevoie de dializă, în situaţii de ninsori abundente să fie transportate la centrele de dializă înainte de a apărea eventuale blocaje în trafic.

Totodată, poliţiştii Serviciul de Poliţie Rutieră vor fi prezenţi în zona şcolilor pentru a descongestiona aglomeraţia care se creează în general în cursul dimineţii, iar controlorii de trafic vor fi prezenţi pe DN 17 în zona Câmpulung Moldovenesc - Mestecăniş pentru a monitoriza circulaţia vehiculelor de mare tonaj.

În momentul de faţă pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă şi se lucrează pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, a spus prefectul care a menţionat că s-a acţionat cu 30 de utilaje şi au fost răspândite 280 de tone de amestec antiderapant.

Pe drumurile naţionale au fost răspândire 45 de tone de amestec antiderapant şi au acţionat 13 utilaje de deszăpezire, a mai spus Sinescu.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani