Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
20.000 de botoşăneni beneficiază de creşterea salariului minim pe economie

20.000 de botoşăneni beneficiază de creşterea salariului minim pe economie

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Administratie

Începând cu luna iulie salariul minim brut pe economie creşte cu 75 de lei, ajungând astfel la 1.050 de lei, lunar. De hotărârea de Guvern care prevede noul prag de creştere beneficiază cca 20.000 de botoşăneni, atât din sectorul public, cât şi din cel privat.

Conform datelor furnizate de instituţiile botoşănene din subordinea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, la sfârşitul lunii erau înregistraţi 59.760 de angajaţi la nivelul judeţului Botoşani, din care aproximativ 30% aveau venitul lunar mai mic sau egal cu 975 de lei.

Numărul total de salariaţi ai judeţului a crescut într-un an de zile cu peste 8.000, situaţia centralizată arătând că în iunie 2014 Botoşanii aveau aproximativ 51.400 de angajaţi.

Aceasta este a doua modificare a salariului minim brut pe economie pe 2015. La data de 1 ianuarie a anului în curs, acesta s-a majorat de la 900 la 975 de lei brut pe lună. „Concret, este o creştere de 150 de lei în 7 luni, modificare ce, alături de scăderea TVA-ului la alimente, face parte din setul de măsuri menit să fructifice creşterea economică astfel încât s-o resimtă toţi românii. Salutăm aceste măsuri şi invităm atât agenţii economici cât şi angajatorii publici să respecte legislaţia, deci inclusiv acest salariu minim pe economie.”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi.

ZiareBotosani.ro

Administratie: Alte articole din Botosani