Meniul ideal pentru regenerarea ficatului

Meniul ideal pentru regenerarea ficatului

Medicii recomandă de obicei persoanelor cu un stil de viață nesănătos, să urmeze un meniu de regenerare a ficatului. Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman. În cazul unor afecțiuni precum boala ficatului gras sau steatoza hepatică, simptomele nu apar decât în a doua sau chiar a treia etapă a bolii.

Boala ficatului gras este cauzata de o alimentatie nesanatoasa, de excesul de greutate si de alcoolism. Dacă boala este depistată la timp, poate fi tratată chiar și acasă. Dieta și stilul de viață adecvat sunt considerate factori importanți de prevenire. Această boală se manifesta cu oboseală și greutate în partea dreaptă sus a abdomenului. Dacă boala nu este tratata, ficatul se poate inflama.

Meniu recomandat pentru regenerarea ficatului
Bine de știut că un ficat gras poate fi reparat urmând un meniu special. Aceasta implică normalizarea greutății, lucru care se face cel mai bine încet, în etape. De cele mai multe ori, medicii recomandă abstinența pentru a evita foamea extremă. Dieta de regenerare a ficatului este foarte simplă.

Micul dejun include fulgi de ovăz cu fructe, iaurt simplu, lapte degresat, nuci, semințe de in și tărâțe de grâu. Acestea sunt alimentele unei diete ideale pentru ficat gras. Pâinea integrală cu o felie de brânză și castraveți sau fructe vă poate oferi și energia de care aveți nevoie pentru a vă începe ziua.

O regulă generală pentru prânz este o jumătate de farfurie de legume și un sfert de farfurie de cereale integrale. Puteți folosi cereale precum orez sau fidea integrală, mei, hrișcă sau quinoa. Puteți adăuga putina carne, pește, tofu sau ouă. Și niște fructe la desert.

Salata de varză este perfectă pentru cină. Puteți adăuga o lingură de semințe de floarea soarelui sau de dovleac, un ou sau două și 50 de grame de branza feta sau mozzarella. Deși acest fel de mâncare seamănă mai mult cu o mica gustare, trebuie să știi că doar urmând această dieta poți scăpa de necazuri.

Alimente recomandate de dieteticieni pentru a ameliora disconfortul
Alcool, alimente grase, aditivi chimici din alimente, medicamente, aceasta nu este o listă completă a dușmanilor ficatului nostrum. Din fericire, ficatul are și mulți prieteni. Printre ei se numără dovlecii.

Ficatul iubește fructele viu colorate, cu pulpă roșie și portocalie. Nu e de mirare că pepenele roșu este preferatul lui. Datorită conținutului său ridicat de vitamina T, dovleceii sunt un acompaniament excelent pentru carnea de vită și alte alimente grase. Vitamina T ajută la digerarea alimentelor grele, calmează ficatul și detoxifică.

Dacă țineți o dietă specială, se recomandă chefir sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi. Toate aceste produse refac flora intestinală și favorizează eliminarea toxinelor. În plus, produsele lactate „absorb” toxinele, inclusiv substanțele care intră în organism cu aerul poluat, și le elimina.

Acum că urmați un meniu de regenerare a ficatului, știți că acest organ iubește dulciurile Astfel, orice fruct uscat este mult mai sănătos decât dulciurile și prăjiturile grase. Experții au descoperit recent că consumul regulat de caise poate reduce riscul de cancer la ficat.

Stirea anterioara

Ce face Mirela Vaida ca să rămână în formă după Revelion. Secretul siluetei perfecte

Stirea Urmatoare

AJOFM Botoșani pregătește prima Bursă a locurilor de muncă din anul 2024. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.