Cum să nu te îngrași în timpul sărbătorilor. Cea mai simplă și eficientă metodă

Cum să nu te îngrași în timpul sărbătorilor. Cea mai simplă și eficientă metodă

Cum puteți să evitați creșterea în greutate în timpul sărbătorilor. Creșterea în greutate în timpul sărbătorilor de iarnă, când pare o misiune imposibilă să ne putem abține de la toate bunătățile festive, este o preocupare comună pentru majoritatea oamenilor.

Sărbătorile pot încuraja supraalimentarea, sedentarismul și consumul de alimente bogate în calorii. De fapt, conform unui studiu, între jumătatea lunii noiembrie și jumătatea lunii ianuarie, adulții din lumea occidentală câștigă în medie 0,5 kg.

Vacanțele, unul dintre cei mai mari vinovați pentru creșterea anuală totală în greutate
Poate să nu pară mult, dar majoritatea oamenilor dă jos cu greu acest bagaj suplimentar de kilograme. Prin urmare, vacanțele – indiferent de perioada anului – pot fi unul dintre cei mai mari vinovați pentru creșterea anuală totală în greutate.

Cu toate acestea, creșterea în greutate, în perioada sărbătorilor, nu este inevitabilă. Iată ce puteți faceți pentru a nu cădea în capcana meselor bogate și a ține sub control kilogramele, potrivit Yourhealthtube.

1. Fiți activi cu familia și prietenii
Sedentarismul, cum ar fi statul, zile întregi, în fața televizorului, este un obicei comun de sărbători în multe familii. Inactivitatea poate contribui la creșterea în greutate, mai ales dacă este însoțită de supraalimentare.

Efectuarea unui anumit tip de activitate fizică alături de familie se poate dovedi benefică pentru controlul greutății. Chiar și o plimbare de câteva minute vă poate îndepărta mintea de la mâncare, ajutându-vă să fiți mai conectați cu cei dragi. De asemenea, puteți rămâne activ în timpul sărbătorilor, înscriindu-vă la un eveniment de fitness la locul de muncă sau în comunitate.

2. Gustați puțin din toate
În perioada sărbătorilor, prăjiturile și alte bunătăți ne fac cu ochiul în fiecare secundă. Încercați să fiți atenți la obiceiurile de gustare. Dacă te trezești că ronțăi doar pentru că există multă mâncare în jur – și nu pentru că ți-e foame – cel mai bine ar fi să eviți frigiderul sau masa cu bunătăți. Dacă vă este foame și simțiți nevoia de o gustare, optați pentru alimente adevărate. Fructele, legumele, nucile și semințele sunt gustări sățioase care nu conțin adaos de zaharuri sau grăsimi nesănătoase, care pot duce la creșterea în greutate.

3. Urmăriți mărimea porțiilor
Se știe că persoanele care mănâncă porții mai mari tind să să ia kilograme în plus mai ușor decât cei care nu o fac. Cel mai bun mod de a depăși acest lucru este să controlezi dimensiunile porțiilor sau să folosești farfurii mai mici.

4. Dormiți mai mult
Lipsa somnului, destul de comună în timpul sărbătorilor, poate duce la creșterea în greutate. Acest lucru se datorează faptului că cei care nu dorm suficient tind să consume mai multe calorii și să facă mai puține exerciții. Restricția somnului poate crește nivelul hormonului foamei, ducând în cele din urmă la un aport mai mare de calorii. În plus, somnul inadecvat a fost asociat cu un metabolism mai scăzut. Acest lucru poate fi cauzat de modificări ale ritmului circadian – un ceas biologic care reglează multe dintre funcțiile corporale.

5. Controlați nivelul stresului
A ține pasul cu cerințele sărbătorilor poate fi stresant. Persoanele stresate au, adesea, niveluri ridicate de cortizol, un hormon care este eliberat ca răspuns la stres. Nivelurile cronice ridicate de cortizol pot duce la creșterea în greutate, deoarece au fost legate de un aport mai mare de alimente. În plus, un stil de viață stresant poate provoca poftă de mâncare mai mare. De aceea, este important să ții sub control nivelul de stres, în general, dar mai ales în timpul sărbătorilor, când ești tentat de tot felul de alimente nesănătoase.

Stirea anterioara

Alin Chirilă luat cu mascații de acasă. Concurentul de la Survivor, campion mondial la MMA, acuzat că a răpit și torturat un om

Stirea Urmatoare

Atenție! Nova Apaserv va restricționa furnizarea apei din cauza unei avarii produse la Leorda. Vezi detalii!

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.